אוסטופורוזיס ופילטיס

דיון מתוך פורום  פילאטיס

12/10/2006 | 09:41 | מאת: ר

שלום ליאור אני בת 49 ובבדיקת צפיפות העצם שעשיתי התגלה כי אני גבולית לאוסטופורוזיס בחוליות בעמוד השידרה וברגליים במצב של אוסטופוינה. שאלתי היא איזו פעילות הכי מומלצת לי?ומה אסור לי לעשות?האם מכשירים בחדר כושר מומלצים ? אודה לתשובתך. חג שמח ר

13/10/2006 | 16:15 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך, אין שום מניעה שתבצעי כל פעילות שהיא, בין אם זה מכשירים בחדר הכושר ובין אם זה פילאטיס . השתדלי לא לבצע פעילות היוצרת לחצים חוזרים ונשנים ( זעזועים) על החוליות ומאמצים הגורמים עומסים גדולים לרגלייך ( כגון אירובי מדרגה וכל נושא אחר של קפיצות במקום וכו'.) חיזוק השרירים ינתב את העומסים הפועלים על גופך לעבר שרירייך ופחות אל עצמותייך. בנוסף השתדלי לאכול כמות סידן מספקת והתייעצי עם תזונאית בנושא. בהצלחה והרגישי טוב חג שמח ליאור

06/02/2007 | 14:19 | מאת: מלכה

שאלה האם תרגילי בטן על מזרן יכולים לפגוע לי בגב התחתון כשאני סובלת מאוסטופורוזיס.

06/02/2007 | 22:57 | מאת: ליאור שניאור

מלכה שלום, גם אם אינך סובלת מאוסטאופורוזיס, תרגילים אשר יבוצעו שלא כראוי יזיקו לגופך. וולא משנה אם הם תרגילי גב, בטן, רגליים וכו'.. ומהו "כראוי" ? כראוי -משמעו אימון איכותי ע"י מדריך או מדריכה הבקיאים בנושא הרלוונטי ומעניקים לך כ100% תשומת לב!! הרגישי טוב ליאור

מנהל פורום פילאטיס