Winged Scapula

דיון מתוך פורום  פילאטיס

23/07/2007 | 12:13 | מאת: טום

רציתי לדעת בבקשה איך אפשר לדעת האם אני סובל מבעיה זו. יש דרך שבה אני יכול לבדוק את עצמי? איך רואים? מה הסיבות לתופעה והאם יש טיפול? יש לציין שאין לי כאב. האם פילטיס יכול לעזור קצת? תודה מראש.

23/07/2007 | 18:23 | מאת: ליאור שניאור

שלום טום, הבדיקה היא די פשוטה אך מומלץ שאדם מומחה ( פיזיותרפיסט או אורתופד ) יבדקו את השכמה שלך. בדרך כלל מה שעושים זה נשענים עם הזרועות למול קיר ( כמו מנח של שכיבות שמיכה push ups רק בעמידה למול קיר) ואז אפשר לראות אם ישנה שכמה אחת בולטת יותר. חלק מהסיבות לתופעה הן חולשת שריר מסויים עקב פגיעה עצבית ואחרות הן פשוט עקב יציבה לקויה. ואכן, פילאטיס יכול לעזור בהחדרת מודעות נכונה לך ולגופך לגבי מנח שכמות וחגורת כתפיים תקין. בהצלחה ואל תדאג. ליאור

24/07/2007 | 08:32 | מאת: טום

תודה.

מנהל פורום פילאטיס