המשך עזרה מעבר מישיבה לעמידה

דיון מתוך פורום  פילאטיס

19/06/2007 | 08:58 | מאת: ניצה

ליאור שלום, רציתי לעדכן אותך בהתפתחויות מאז הפעם האחרונה שנעזרתי בך בפורום זה. לפני חודשיים סבלתי מכאבי תופת עקב פריצת דיסק חוזרת גדולה בL5S1 (עם חולשת שרירים,נמול,תרדמת רגל,לסק חיובי וכו..) וכל התרופות לא עזרו הוצע לי ניתוח וסירבתי. פניתי למסלול שיקומי בצורת פיזיוטרפיה והידרוטרפיה והתחלתי אלטרול 100מ"ג. עכשיו השתחררתי ממסגרת שיקומית ורציתי לשאול אותך איך להמשיך האם לעשות פילטיס, פלדנקרייז כמה פעמים בשבוע? ובכלל מה מותר לי לעשות ומה אסור?איך לשמור שזה לא יחזור? תודה מראש.

19/06/2007 | 23:46 | מאת: ליאור שניאור

שלום לך ניצה ואני שמח על כך שאת ממשיכה להתייעץ עימי. לעניות דעתי, אל תפסיקי עם המסגרת הפיזיותרפית, גם אם אינה אינטנסיבית כמקודם. המשיכי להיות בקשר עם פיזיותרפיסט/ית , אפילו מפגש של פעם שבועיים/בחודש. כמו כן, אני ממליץ לך לפנות למסגרת של פלדנקרייז ושחייה . לא הייתי נכנס לעת עתה לפילאטיס אלא אם כן זה שיעור של "אחד על אחד" עם פיזיותרפיסט שגם עבר קורס הסמכה לפילאטיס. יחד עם זאת, עלייך להבין שתמיד האירוע והכאבים יכולים לחזור ולכן כעת עבודתך על גופך , על חיזוקו ושיפור התנועה שבו , הנה יומיומית ועד סוף חייך. אינך יכולה להזניח את עמוד השדרה שלך. האמת היא, שגם אם היית אישה בריאה ו"כשירה למהדרין" מבחינה גופנית, הייתי ממליץ לך לפנות לדרך של אימון וחיזוק הגוף. אז שיהיה בהצלחה ואני מקווה שאני עוזר במילותיי ובכל שאלה את מוזמנת לפנות . הרגישי טוב ליאור

15/07/2007 | 19:14 | מאת: ניצה

שלום ליאור, שוב אני.. התחלתי לעשות פילטיס עם פיזיותרפיסט שגם עבר קורס הסמכה לפילאטיס פעמיים בשבוע כל פעם שעה.בנוסף פיזיותרפיה פעם בשבוע. מה דעתך על המינונים האלה?כי אני מרגישה שממש התחזקתי ואפילו התחלתי לעשות הליכה כמה ימים בשבוע וכאמור הנימול והתרדמה עברו. מה דעתך? תודה שוב.

מנהל פורום פילאטיס