פילאטיס במכון כושר

דיון מתוך פורום  פילאטיס

29/06/2006 | 13:32 | מאת: אופירה

הי ליאור, אני מעונינת לחזק את שריריי בשיטת הפילאטיס.אני רואה תוצאות מדהימות על חברתי,אך היא מתאמנת בניו יורק אצל אחת המדריכות הטובות והמנוסות בעולם. מאחר ואיני יכולה לוותר גם על ספורט שורף שומנים כמו ספינינג וקיקבוקסינג,אני לא רוצה לבטל את המנוי שלי בחדר כושר,ואין לי אפשרות כלכלית להירשם בנוסף למכון פילאטיס דוגמת דרור רז וד'. שאלתי היא-האם שיעורי פילאטיס בחדר כושר הם מספיק מקצועיים והאם אפשר להגיע לרמה גבוהה באמצעותם? או שעדיף לי לרכוש דיסקים של פילאטיס מארה"ב? תודה וברכות על הפורום החדש!

30/06/2006 | 17:21 | מאת: ליאור שניאור

שלום אופירה ותודה על ברכותייך. ראשית, אין צורך בביטול המנוי לחדר הכושר וכו', להפך, אצלך "עיקרון הגיוון" באימון (אחד מעקרונות הכושר הגופני) פועל בצורה נפלאה- יום אחד קיקבוקסינג, יום אחר ספינינג ויום נוסף; פילאטיס. לא ניתן להניח מראש כי פילאטיס בסטודיו פרטי הוא איכותי יותר מפילאטיס במכוני הכושר והבריאות היות ושיעור הפילאטיס מאוד תלוי במומחיותו של המורה ובנסיונו . ככל שמכון הכושר שבו את מתאמנת מפורסם יותר ו"נחשב" יותר, כך גדלים הסיכויים כי אצלך מאמן מדריך/ מדריכת פילאטיס טובים. קשה לי, מנסיוני, להאמין , כי דיסקים מארה"ב הם תחליף למורה בשר ודם. רק לאחר שתלמדי ותיישמי את עקרונות הפילאטיס בעזרת מורה "אמיתי" , תפני לדיסקים וסרטונים.... נקודה אחרונה- אם בדיסקים עסקינן, ישנם סרטונים נפלאים של stott pilates השייכים ל-merrithew corporation (www.stottpilates.com) במידה ותרצי ללכת עדיין לסרטונים ככיוון התחלתי ללימוד השיטה. שורת סיכום- שמרי על אימוני סבולת לב-ריאה שאת מבצעת כיום והוסיפי להם את אימוני הפילאטיס ואולי גם משטר תזונתי בריא ואיכותי... כך תהיי "המתאמנת המושלמת". המון בהצלחה בהמשך הדרך ואני כאן לשירותך שבת שלום ליאור

מנהל פורום פילאטיס