בורסיטיס של הירך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

25/09/2007 | 01:39 | מאת: מיקי

אני סובלת זמן ארוך מכאבים בירך בבדיקה של הארטופד הוא קבע שמדובר בבורסה מודלקת טיפולים שקיבלתי לא עזרו ויש לי הרגשה שגם הארטופד מתייחס לבעיה שלי בצורה די שיגרתית מדי פעם אני נזקקת לזריקת קורטיזון אולם זה עוזר מעט מאד לתקופה קצרה אני כבר די מיואשת מהמצב. זה משבש לי את איכות החיים מבקשת לדעת: איך ניתן לפתור את הבעיה ? מהם הטיפולים האפשריים- פיזיים ותרופתיים? האם יש מומחה בארץ המתמקד בבעיה זו ולמי כדאי לגשת

מיקי שלום. כאבים בירך ודלקות נגרמות בד"כ ממספר רב של גורמים . כיום ניתן לטפל בכאבי הירך ובדלקת ביעילות ללא כאבים וללא תרופות וללא ניתוח פולשני . אלפי מטופלים הסובלים מפגיעות ומחלות אורטופדיות ונוירולוגיות אשר טופלו בשיטת CRT בארץ וברחבי העולם שבו לתפקד כבעבר, הפחיתו באופן ניכר את הכאב וחסכו ניתוחים מיותרים. שיטת CRT שהינה פרי מחקר רפואי-מדעי בן 25 שנה , מהווה פריצת דרך בתחום השיקום הרפואי והינה ייחודית מסוגה בעולם. המערכת פותחה ע"י המדען, פרופ’ יאנס סאחטלבן בוגר אוניברסיטת המבורג וצוות רופאים ומדענים מקצועי המונה רופאים מנתחים אורטופדיים, רופאי ספורט, פיזיותרפיסטים, מהנדסים ומומחים בתחום. מתודולוגיית הטיפול מבוססת על התערבות מכאנית ודינמית במהלך הטיפול ע"י המטפל בשיתוף המטופל. טיפול זה הוא ייחודי למרפאת CRT . בטיפול זה אנו מבצעים איזון של המפרקים וחוליות הגב ובכך משנים את הלחץ הנוצר על המפרקים. שיטת טיפול זו מאפשרת להסיט את כיוונם ולשנות את עוצמתם של הכוחות הפועלים על המפרקים ובכך מושגים: 1.הסטת עומס מהמפרק הפגוע 2.הפחתת כאבים משמעותית 3.שיפור התפקוד (הליכה, טיפוס וירידה במדרגות, מעבר מתנוחה לתנוחה וכו’) 4.שיפור תבנית ההליכה 5.שיפור היציבה 6.שיפור אסטרטגיית התנועה הכללית של המטופל. הטיפול מבוצע ע"י אלי נחום והרי פינקביינר וצוות מטפלים בכירופרקטיקה עדינה אשר אומנו והוסמכו על ידי החברה בגרמניה. הכירופרקט מאבחן את הבעיה מכף רגל ועד ראש, מחוליות הצוואר, חוליות הגב, האגן מפרקי הברכיים וקרסוליים. בשלב הראשון של הטיפול מבצע המטפל איזון הגוף על ידי טיפול כירופרקטי עדין. בשלב השני מחברים את המכשיר "Auralon C " הטיפולי לאזור הפגוע, המכשיר שולח גלים אלקטרומגנטיים (הייחודיים לשיטת CRT) בעוצמה חלשה לתוך תאי הסחוס הפגועים, ובכך מסייע בחידוש פעילות תאי הסחוס ויצירת רקמת סחוס חדשה. בעזרת הטיפול מתרחש תהליך של גירוי התאים והתחדשותם, כך שבמקביל ל"שמירה על המצב הקיים" (מניעת התדרדרות של שחיקת סחוס), חל שיפור משמעותי ברקמת הסחוס. הטכניקה הייחודית של CRT ,מאפשרת את חידוש פעילות תאי הסחוס (כונדרוציטים), משפרת את יכולת התנועה של המפרקים ומקלה משמעותית על הכאבים כבר לאחר הטיפול הראשון (ברוב המקרים). www.crt.co.il בברכה אלי נחום

29/09/2007 | 10:20 | מאת: מיקי

אלי שלום תודה על תשובתך המנומקת אולם מתשובתך אני למדה שעיקר ההתמחות שלכם הוא בשיקום סחוסים ולא הבראת בורסה מודלקת. כאבים אכן יכולים לנבוע מסיבות שונות אולם הבעיה שלי אובחנה ע"י אורטופד מומחה כבורסיטיס של הירך אני מטופלת בטיפול תרופתי, פיזיוטרפיה ובזריקות שלא כל כך עוזרים מדובר בבעיה ממושכת האם אני יכולה להבין מתשובתך שטיפול ב-CRT יועיל במקרה שלי? מה הם סיכויי ההחלמה ובכמה טיפולים מדובר ולאורך איזו תקופה מדובר? בברכה מיקי

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית