מחלת פרקים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

24/03/2007 | 11:54 | מאת: ענבר

בשנה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בגוף , כל פעם במקום אחר, נתפסו לי שרירים בהתחלה ולאחר מכן החלו איברים בגופי ממש להתפס ולא לתפקד, כמו יד ורגל ואצבעותוכמובן שהכל מלווה בכאבים עזים, הלכתי לראומטולוג שאיבחן את זה כמחלת פרקים והציע לי כדורים בשם אקוומיל משהו כזה, התופעות לוואי של הכדורים הם שאסור להחשף לשמש כי יופיעו פצעים על הגוף וצריך לעשות בדיקות עיניים כל חודש ובדיקות לכבד, בקיצור נלחצתי, בסהכ אני בחורה צעירה בת 32 לא רוצה להתחיל עם תרופות כאלה. התחלתי להשתמש בתרופה טבעית בשם מולטיפלקס, לקחתי אותה חודש ועדין כלום לא קרה אני ממשיכה לקחת אותה כי אמרו לי שצריך לחכות, בינתיים החיים שלי גהנום, אני בקושי קמה בבוקר, לא יכולה לדרוך על הרגלים, מתעוררת בלילה מכאבים ואף לעיתים קרובות לוקחת אופטלגין בשתיה כדי להרדם. החיים שלי בלתי נסבלים אני לא מתפקדת בבית לא מסוגלת לטפל בילדות שלי כמו שצריך ואני די בדיכאון מזה. אין לי מושג מה לעשות ולמי לפנות . אנא עזור לי

שלום עינבר. דלקת פרקים הינה מחלה כרונית הפוגעת בכל הגוף. הסיבה להתפרצות המחלה לא ידועה. המחלה מאופיינת ע"י סינוביטיס (דלקת בסינובה) המערבת בד"כ מפרקים פריפריים (ידיים ורגליים) באופן סימטרי. התהליך מתחיל בסינוביה ובאופן משני יכולה להיות מעורבות של סחוס ועצם עם הרס הסחוס והעצם ובסופו של דבר יצירת דפורמציות במפרק. שכיחות המחלה: 0.3-1.5% מהאוכלוסיה המחלה שכיחה פי 3 בנשים. 80% יפתחו את המחלה בגילאים 35-50. הסיבה למחלה לא ברורה. פקטור גנטי אלמנט תורשתי.טריגר זיהומי, חיידקי או ויראלי או חולשה חיסונית. חשוב מאד שיש צורך בשינוי אורח חיים ולתזונה יש משקל רב במניעת דלקת הפרקים. ומציאת מקור הבעייה. בשיטת CRT אנו מטפלים בהצלחה רבה בטיםול חיצוני בעזרת צכשיר גרמני . בברכה-אלי נחום בברכה -אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית