תוצאות של MRI בגין כאב בצידי הברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

05/08/2014 | 22:19 | מאת: אלון

שלום , מזה למעלה מ 10 חודשים אני סובל מכאב ברך לטראלי ( לדעתי ברצועה החיצונית בברך LCL ) עקב עומס ריצה . אני בן 45 , בריא , משקל 72 ק"ג וגובה 1:75 מ' . לאחר שלקחתי נוגדי דלקת וטיפולי פיזיוטרפיה עדיין ישנם כאבים בצד החיצוני של הברך והופנתי לבדיקת MRI והתוצאות הם: הודגמו אותות תקינים ממח העצם ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. עיבוי ואותות חריגים לאורך כל רצועת ה ACL , סיבי הרצועה רציפים. בהעדר סימנים נוספים לחבלה יתכן ומדבור ב MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני / ישן . שאר הרצועות הודגמו תקינות. המיניסקוס ים בעל מראה וגבולות שמורים. המנגנון המיישר מודגם תקין . סחוס הפיקה דל עם סדק זעיר בפאסט מדיאלי ללא בצקת סובכונדרלית בצמוד .הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית. ציסטה פופליטיאלית שטוחה קטנה . לסיכום : שינויים לאורך רצועת ה ACL אשר חשודים במקום ראשון ל MUCOID DEGENERATION או נזק כרוני/ ישן . אשמח מאוד לחוות דעתכם בנושא בממצאים . אני מדגיש שאיני מרגיש כאב קדמי בברך ( מהרצועה הצולבת הקידמית ACL ) אלא כאב חד בצד הלטראלי . 1) מה הטיפול המומלץ במקרה זה ? 2) האם טיפול בגלי הלם יכול לסייע במקרה זה ?? 3) האם יש דרך אחרת נוספת לטפל בבעייה ?

שלום אלון, ישנם סיבות רבות לכאבי ברכיים ואין להסתמך רק על בדיקת MRI , מאוד קשה להעניק יעוץ באינטרנט ללא בדיקה מקיפה של כל מערכת השלד, רצוי לפנות למומחי ברכיים או מומחה לאיזון השלד בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית