פיקה VMO

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

19/11/2012 | 07:42 | מאת: meny

שלום רב , אני בן 36, לפני כשלושה חודשים כמידי שבוע חזרתי ממשחק כדורגל עם כאבים וחולשה בפיקה שמאל,לאחר כמה ימים הכאב נעלם אבל עדיין אני לא יכול לרוץ,אלא רק לעשות הליכות מהירות וגם זה לפרק זמן קצר.. הלכתי לאורטופד שבדק אותי (אמר שאין צורך בצילום ,רק אם זה מחמיר) ושלח אותי לפיזיוטרפיה לחזיוק שרירי ה VMO פיקה. אני כבר חודשיים מתאמן על התרגילים מידי יום בבית ,אבל עדיין לא מסוגל לרוץ אלא לשניות בודדות ומסוגל רק ללכת,היות ואני בחדר כושר אני עושה את ה CROSS (מכשיר הסקי-לא סטפר שדווקא עליו אני מרגיש הכי נוח אפילו לשעה..) ותרגילי דחיפה קדימה ואחורה לרגליים+הליכות מהירות ואף עובד על שרירי רגל אחורית ונראה לי שזה די בסדר כל עוד אני לא רץ..,אני חש קצת חולשה בזמן אימון לפעמים אבל נראה לי שזה יעזור (הבנתי שמותר לי לעשות את זה..).ברשותך כמובן רציתי לשאול : * כמה זמן עליי להמשיך עם תרגילי הפיזיוטרפיה בבית עד שאוכל לרוץ ? * האם נראה הגיוני שאוכל לחזור לשחק כדורגל ? * הכי חשוב !! : האם להמשיך עם התרגול בחדר כושר ? האם זה בסדר לעשות הליכות מהירות על המכשירים ותרגילי CROSS על מכשיר הסקי ? תודה מקרב לב

שלום מני, מאוד חשוב לעשות תרגילי חיזוק, אבל יותר חשוב להבין מה הסיבה לכאב . כאב שאתה מתאר יכול לנבוע ממספר בעיות הקשורות לשלד ולברך. כלומר מאוד חשוב לעבור איבחון וטיפול מקיף כדי לאתר את הסיבות לכאב. לפי דעתי אתה יכול לשוב לפעילות מלאה וללא הגבלה עם תגיעלמטפל הנכון. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית