שאלה לגבי MRI בברך

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

25/10/2012 | 22:49 | מאת: לינוי

שלום רב, אני חיילת שנפצעה לפני 10 חודשים בברך ימין,כתוצאה מנפילה-חבלה,כריעה וכו'..במהלך תרגילים ביצעתי פיזיורתפיה כבר כמה חודשים ואכן יש שיפור, אבל עדיין כאבים עזים מפעם לפעם וקשיים בתפקוד יומ-יומי. ביצעתי גם אולטראסאונד וגם MRI, ובMRI יצא שכביכול אין לי שום קרע ושום בעיה משמעותית בברך. האחבנה לכל אורך הזמן הייתה דלקת בגיד הפיקה, ובאולטראסאונד נראה התעבות בגיד ותפליט. השאלה היא איך זה הגיוני שהMRI לא מראה כביכול שום בעיה ויש לי כאבים עזים לפעמים וקושי יומ-יומי? האם אפשר לשלוח לך תמונה מהדיסק שתאמר רק מה דעתך לגבי פיענוח הMRI. בתודה מראש.

שלום לינוי, ברך הוא איבר מורכב וחלק מגופנו, הברכיים נושאות את כל כובד משקל גופנו ולברכיים יש תפקידים נוספים כגון תנועות שונות כגון סיבוב קדימה ואחרורה, בצילום MRI לא ניתן לראות את כל הבעיות שנגרמות בברכיים שלעיתים מגיעים ממקורות שונים כגון בעיות בחוליות הגב או בגידים שרירים או בפיקה, ישנם אין ספור בעיות היכולות להשפיע על הברכיים ולגרום לכאבים. רק בבדיקה פיזית מכף רגל עד ראש אוכל לדעת מה הסיבה לכאב הברכיים שאת מתלוננת, כמו שהסברתי לך בצילום לא תמיד ניתן לראות את הסיבה האמיתית לכאב. אשמח לעזור אנא צרי קשר באימל [email protected] בהצלחה\\ אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית