קרע של הרצועה הצולבת הקדמית+קרע במיניסקוס החיצוני.

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

04/08/2012 | 01:13 | מאת: עומרי כהן

שלום, אני שחקן כדורסל כבן-14.4...ליפני כמספר חודשים סובבתי את הברך בעת משחק כדורסל, בבדיקת MRI שנעשתה,אובחן קרע של הרצועה הצולבת הקידמית(acl) +קרע קטן במיניסקוס החיצוני. הלכתי לרופא ממוחה בתחום(אליהו אדר)הוא אמר לי שבבדיקה ברוך השם הברך שלי יציבה, והוא לא רואה סימנים של חוסר יציבות מסויימת,בנוסף הוא אמר שבגיל צעיר כמו שלי הפתרון האחרון הוא לנתח, וכדי לנסות לחזור לפעילות מלאה, ללא ניתוח שחזורי של הרצועה הצולבת הקדמית.,יתר על כן, שאלתי אותו מה עושים עם המיניסקוס, והוא אמר שהמיניקוס החיצוני הוא לא אכזרי כמו הפנימי, זה נכון? הוא המליץ לי על מגן ברך בשם softec genu הוא אמר שהברך יציבה ומגן זה מספיק בשלב זה., אפשר לסמוך על מגן כזה?(בהסתמך שהוא עולה 5.000 שח)? כלומר אני יכול לשחק עם מגן כזה ולהסתדר ללא בריחות כי הרופא אמר שברוך השם אין בריחות והברך יציבה.. בזמן האחרון אני מרגיש בצד החיצוני של הברך(שם ממוקם המיניסקוס) שלפעמים כשאני מביא את העקב לישבן קליק באזור החיצוני ובניסיון ללישור היברך לאחר קליק זה יש כאב קל באזור החיצוני ובעת ישור מלא יש קליק נוסף. זה מצביע על נעילת הברך? האם אפשר לחשוב על ניתוח לתיקון המיניסקוס בלבד ולהשאיר את הרצועה ולהתמודד איתה לבד? אני מבולבל ורוצה לחזור לשחק בבקשה תעזרו לי! תודה עומרי כהן.

שלום עומרי, הרופא צודק בגילך רצוי לעשות הכל לפני שעושים ניתוח, בשלב ראשון אני ממליץ לך לגשת למטפל המומחה לברכיים הכוונה ברפואה משלימה, הייתי מנסה מגן יותר זול לראות האם אתה מסתדר. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית