חבלה בברך בעקבות תנועה סיבובית

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

09/04/2012 | 13:21 | מאת: רקדנית

שלום רב, לפני שבועיים ביצעתי סיבוב והרגשתי שמשהוא השתחרר או ננעל לי בברך. באותו יום ולמחרת לא שמתי לב לבעיה מיוחדת אך כעבור יומיים הברך התנפחה מעט ופתאום הכל הרגיש לא בסדר-כאילו הדריכה שלי לא נורמאלית ושאינני מצליחה ללכת או לישר את הרגל כמו שצריך...לא ממש כאב לי אלא בעיקר הרגשתי לחץ בברך ותחושה שהיא נעולה. ניגשתי לאורטופד שאמר שהוא לא חושב שיש לי קרע ושאני יכולה לחזור לרקוד אם לא כואב לי. נחתי שבוע ואתמול חזרתי לרקוד. במהלך השיעור הרגשתי שהברך קשה ונעולה ובתום השיעור הבנתי שהברך התנפחה בצורה ממש מבהילה והיא הייתה חמה מאוד. ניגשתי לחדר מיון ואורטופד שלל שבר ע"י רנטגן ואמר שיש נוזלים בברך במידה בינונית אבל הוא פחד לנקז לי אותם כי בנוסף גם הייתה לי בברך כוויה מהמשחות האלה נגד כאבים/דלקות- הוא פחד שהוא יגרום לי לזיהום. הוא אמר שהוא חושד שיש לי אוליי קרע במניסקוס והפנה אותי למחלקה אורטופדית ברכיים של הדסה עין כרם. עכשיו השאלה שלי האם יעשו לי שם ct או mri ??? מה יותר מקובל לעשות במצבים כאלה? אני מאוד מפחדת מהקרינה,יוצא לי לעשות הרבה צילומי רנטגן ואני לא רוצה קרינה רבה על הברך? ובנוסף מה יהיה לגביי הנוזלים שהוא אמר שיש לי בברך??? תודה רבה, וחג שמח!

בבדיקת MRI אין קרינה מזיקה, לגבי הנוזלים- נסי לחבוש עלה כרוב בלילה. בהצלחה אלי

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית