כאב נקודתי בברך שמאל

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

03/03/2012 | 17:52 | מאת: תומר

שלום רב, אני ספורטאי בן 24. לפני כ-3 חודשים עברתי נקע רביעי במספר בקרסול שמאל שהשבית אותי מפעילות למשך חודשיים. כשניסיתי לחזור לריצה החלו לי כאבים חדים בנקודה ספציפית בצד החיצוני של ברך שמאל (אותה הרגל של הנקע). הכאבים מופיעים בעיקר בעקבות כיפוף הברך בירידה, זאת אומרת שאם אני ארד במדרגות בבית ארגיש הרבה יותר את הכאב מאשר אם אעלה בהן. הנקודה הכואבת נמצאת כמספר סנטימטרים מתחת לפיקה מהצד החיצוני. אשמח לדעת אם זו תופעה שכיחה, או אם יש אבחנה ברורה למה שתיארתי כאן, ומה אפשר לעשות בנידון. חשוב לציין שאני כן מצליח לרוץ עכשיו אבל זהו כאב טורדני שמופיע והולך בזמן ריצה ואחריה. חימום הרגל עם מגבת חמה עוזר מאד אך לא פותר את הבעיה. תודה רבה, תומר.

שלום תומר, כאב בברך הוא סימן לבעיה בברך לכן יש לטפל בבעיה מידית לפני שהמצב יחמיר. ניתן לטפל ביעילות בבעיה באם תפנה למטפל המתאים. ממליץ לחפש מטפל מומחה בתחום השלד וברכיים. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית