קרע רצועה

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

24/01/2012 | 10:47 | מאת: מירה

שלום, מה ההבדל בין קרע ברצועה וקרע במניסקוס.ואם יש הבדל מהו.תודה מירה

שלום מירה, הרצועות הצולבות של הברך אחראיות ליציבות הברך בכיוון קדמי–אחורי: הרצועה הצולבת הקדמית - ACL - אחראית למניעת גלישת השוק קדימה, והרצועה הצולבת האחורית - PCL מונעת את גלישת השוק אחורה. קרע ברצועה הצולבת הינה פגיעה שכיחה בסוגי ספורט כגון: כדורגל. פגיעה ברצועה צולבת יכולה לקרות בעת תנועה סיבובית חדה של הברך, בשל יישור יתר של הברך או חבלה ישירה בברך. קרע ברצועה הצולבת הקדמית היא הפגיעה השכיחה יותר. כאבי ברכיים כתוצאה מפגיעה ב-מיניסקוס – מיניסקוס הינו חומר סחוסי קשיח המפריד בין שני העצמות המרכיבות את הברביים.קיימים שני מיניסקוס בכל ברך. נזק למיניסקוס יכול להתרחש בפעילות אתלטית או בגיל מאוחר כתוצאה מניוון. הפגיעה האופיינית מתרחשת בעת כיפוף ורוטציה של הברך ועלולה לכלול פגיעה גם לרצועות. הסימפטומים הינם: כאב ברכיים , נפיחות ברכיים, נוקשות ומגבלה של תנועת ברכיים.

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית