תוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

01/07/2011 | 08:51 | מאת: אביעד

ממצאים: מודגם מצב לאחר שחור רצועת ה ACL מודגמת הידקקות של הרצועה המשוחזת באזור אחיזתה הפמורלי, ללאעדות להיפרדות הרצועה מאחיזותיה הגרמיות המא עשוי להחשיך לקרע חלקי אינטרסציאלי של הרצועה המשוחזרת. שאר הרצועות וגיד הפופליטאוס מודגמים שמורים. מודגם פגם כמעט לכל עובי הסחוס המכסה את האספקט התיכון של הקונדיל הפמורלי הלטרלי בקוטר 3 מ"מ במישוק הצד צדדי הפנימי(חתך קורונלי16 סדרה 4) בקוטר 5 מ"מ בציר הסגיטלי (חתך סגיטלי 22 סדרה 3). מודגמת בצקת לשדית סוב-כונדרלית בסמוך. מודגם מצב לאחר מניסקטומיה מדיאלית חלקית. מודגם אות חריג אלכסוני מינימלי בגוף המניסקוס המדיאלי יתכן שינוי פוסט ניתוחי. מודגם חשד לגופיף גרמי מנותק באספקט הקדמי של המרווח הפירקי בקוטר 1 ס"מ במיורצדדפנימי (חתך קורונלי 13 סידרה 3) ובקטור 7 מ"מ בציר הסניטלי (חתכים סניטליים 18-19 סדרה 4). דרושה השוואה לצילומי הברך. הייסקוס הלטרלימודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תו פירקי בכמות קטנה, מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 5 מ"מ. ???-/ האם לפי ממצאים אלו , אני חייב ניתוח להמשך פעילות יומ-יומית (הליכה בלבד*), יש ציין שעברתי ניתוח ACL לשחזור רצועה ומיניסוק לפני כ-שנתיים ומאז אני ממעט לבצע פעילות ספורטיבית בעקבות אי יציבות ברגל שאני חש , ותחשובה שהברך לא חזרה למיטבה. לפני כחודש במהלך הליכה הרגשתי פתאום קליק בברך , שלווה התנפתחות של הברך וכאבים איומים ובעקבות זאת הלכתי לאבחן את הפגיעה.

שלום אביעד, פורום זה לא מתאים לשאלתך. בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית