כאבי ברכיים שלא פוסקים

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

21/04/2011 | 21:14 | מאת: רייצ'ל

שלום רב, אני בת 24 , מאז ומתמיד ספורטיבית. לפני כשנה, לאחר פעילות ספורטיבית מאסיבית שבעיקבותיה החלו לי שברי מאמץ התפתחה לי הדלקת באיזור הברכיים. תחילה לא ידעתי במה מדובר עד שהחלו לי נפיחויות באיזור הפנימי של הברכיים. בפניה הראשונית שלי לרופא טופלתי באמצעות ארקוקסיה ולאחר כשבןוע הפסקתי אותו בעקבות תופעות לוואי חמורות. התחלתי בטיפול פיזיותרפי אך ללא שיפור ממשי. הומלץ לי לבצע דיקור ואכן התחלתי בטיפולים שכן שיפרו את המצב אך לתקופה קצרה בלבד. נעשה פיזיות' בשנית ושוב ללא שיפור.כל הרופאים עד כה לא מצאו סיבה וניסו לפתור את הסממנים ולא את הבעיה עצמה. בפניה לרופא מומחה נאמר כי הבעיה היא בציר הבורוס, ונמצא בבדיקה גופנית כי: ציר בורוס של כ5 מעלות משמאל, מעט פחות מימין, פיקות פונותץ פנימה, טווח מלא רגישות בעיקר בחלק עליון פנימי של שוק שמאל. אין רגישות פלטו פמורלית, כח יציבות שמורים. מפרקי יריכיים ללא ממצא, דפנים היקפיים תקינים. נשלחתי לצלום רנטגן ובעקבותיו נכתב: ציר בורוס כפי נמצא בבדיקה הקלינית, עיקר הכאב מתרכז באספקט הפנימי מתחת לאיזור הPES, כאב מוקרן. יש גם לטרליזציה מזערית של הפיקות. נראה שעיקר הפתולוגיה היא MALTRAKING של הפיקות וורוס. לאור הכתוב, מהי הבעיה בשפה שאוכל להבין? ממה נובע הכאב? מה לדעתך הוא הטיפול המומלץ? פזייותרפיה נוסתה כבר פעמיים. האם השלב הבא הוא ניתוח? מהם אחוזי ההצלחה? הפסקתי לעבוד ואני נחה ולעיתים מתעוררים כאבים באיזור הברכיים גם ללא מאמץ כלל. אני מוסיפה את צילומי הרנטגן שצולמו.

שלום ריצ'ל. ממליץ לפנות למטפל פרטי שמתמחה בבעיות ברכיים. כיום יש פלסטר מיוחד שמייצב את הפיקה ולעיתים פותר את הבעייה הטיפול מאד זול ואפקטיבי. בהצלחה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית