שאלה - כאב ברכיים.

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

10/11/2010 | 10:32 | מאת: יריב.

שלום רב. רציתי לשאול מה ההבדל: בין קרע ברצועה, לבין מיניסקוס - בברך? תודה מראש.

המניסקוס הוא מבנה עשוי רקמה סחוסית הנמצא במפרק הברך בין עצם הירך לבין השוקה. נקרא בעברית גם: סהרון בגלל צורתו. בכל ברך ישנם שני מניסקוסים: צידי (Meniscus lateralis) ותיכון (Meniscus medialis). תפקידם לבלום זעזועים ולפזרם באופן שווה על כל המפרק, בעיקר בעת הליכה, קפיצה ופעילות מאומצת. פגיעה בשלמות המבנה של המניסקוס בברך מובילה לפגיעה ביכולת התנועה של המפרק המלווה בכאבים. למרבית המניסקוס אספקת דם דלה ולכן רוב הפגיעות במבנהו לא מתאחות מעצמן או אף בעזרת התערבות ניתוחית. הטיפול הנפוץ בקרע של המניסקוס המלווה בתסמינים שלא חלפו בעזרת טיפול שמרני, הוא ניתוח ארתרוסקופיה שבמהלכו מוסר חלק מהמניסקוס קרע ברצועה. במידה והקרע חלקי או שיש רק מתיחה ברצועה ניתן לתפקד ולאט לאט הגוף מחלים. במידה והקרע מוחלט יש צורך בניתוח לאיחוי הרצועה. בברכה אלי

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית