תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

07/11/2010 | 20:40 | מאת: ליזי

הנני אשה בת 60 ובבדיקת הMRI נתקבלו התוצאות הבאות, אשר לדעתי מחייבות ארתרוסקופיה. נכון?? מהי ציסטה פופליטיאלית? מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים מתונים במדור המדיאלי המתבטאים בהצרות של המרווח הפרקי, דלדול קל של הסחוס הפרקי, דחיקת קל של גוף המניסקוס המדיאלי ויצירת אוסטאופיטים קטנים בשולי המפרק. מודגם מוקד ציסטי סוב-כונדראלי באספקט האחורי של המשטח הטיביאלי המדיאלי בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובקוטר 1 ס"מ בציר הסגיטלי , ייתכן משני לשינויים האוסטאוארטריטים. מודגם אמיננס טיביאלי מעט מחודד. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגמים קרעים אלכסוניים לרוחב הקרן האחורית המערבים גם את שורש המניסקוס המדיאלי. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה מודגם דל. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות קטנה. מודגמת ציסטה פופליטיאלית בקוטר 2.1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 4.6 ס"מ . בתודה מראש.

שלום ליזי נא לפנות עם שאלה זו לפורום פענוח MRI או פורום אורטופדיה

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית