פענוח מיפוי

דיון מתוך פורום  שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית

07/10/2010 | 17:14 | מאת: ענת בת 45 גבוהה.

אני סובלת מכאבים בשתי כפות הידיים. התחיל בשמאל לפני שנה ומשהו, ובהמשך גם בימין. הכאב מתרחש אחת לכמה זמן (לסירוגין, לאורך כל היום. במנוחה פחות מציק) אני מרגישה כאילו כאבים של כמו'משיכה'. במקביל, הורידים מתנפחים. בדיקת הורידים יצאה תקינה. כואב לי במיוחד, ככה במפרק האמצעי של האצבע, באצבע כף יד ימין. בשמאל הכאב יותר 'כללי', ויש מין כמו שרירים שקופצים, במיוחד כאשר סוגרת את אצבעות כף היד, ואז משחררת. אני מקווה שאני ברורה. בנוסף, לעיתים חשה בפנים, בשתי הלחיים, שהן קצת 'נרדמות'. EMG הראה בעיה קלה ביד ימין. בבדיקה הקלינית הרופא אמר שהידיים נראות תקינות. צילום צוואר הראה: היפוך לורדוזיס בגובה C4-C5. שינויים ניווניים במבנה החוליות. היצרות ניכרת במרווח הבין חולייתי C5-C6. אין עדות לצלע צווארית (לא ניתן לדון על מרכיב סחוסי). במיפוי הממצאים הם : הדגשה בקליטה באיזור הדיסטאלי רדיאלי של שורש כף יד ימין (איזור הטרפזואיד). הממצא יכול להתאים לתהליך דלקתי או מצב לאחר טראומה, נזק מאמץ. אין לראות ממצאים חיוביים נוספים בגפיים עליונות. הדגשה קלה בקליטה באיזור המעבר הלומבו-סקרלי שני הצדדים לטרלים של L5, איזור האחורי של ע"ש צווארי תחתון. ממצאים יכולים להתאים לשינויים ניווניים. הדגשה קלה בפטלה ברך ימין, איזור מדיאלי של קרסול שמאל. יכול להתאים לתהליך דלקתי ארטריטי. אני אמורה לעבור גם MRI בינתיים לחוצה ורוצה לדעת : - מה בעצם זה אומר ? האם יש מחלה או סתם בעיה ? - האם זה משהו שניתן לטיפול ? ואם כן, איזה ? בקיצור, האם להיות מוטרדת ? ועד כמה ? יש לי פגישה אצל הרופא שלי רק עוד שבוע.. (לפני כ 17 שנה היתה לי פריצת דיסק L5 S1) בד"כ בריאה. לוקחת שיעורי פלדנקרייז פעם-פעמיים בשבוע. תודה, ענת

שלום ענת, כנראה שאת סובלת מטריגר פינגר או בעיות במוואר המשפעיות על כפות הידיים. את יכולה לקרוא על טריגר פינגר ובעיות בכפות ידיים וצוואר באתר CRT www.crt.co.il בברכה אלי נחום

מנהלי פורום שחיקת סחוס, דורבן, טניס אלבו ותסמונת התעלה הקרפלית