פורום תזונה טבעית
מנהל פורום תזונה טבעית

אהרון דרעי - נטורפת מוסמך, הרבליסט קליני. לימודים במכללת רידמן בינהם, צמחי מרפא, אירידיולוגיה, פרחי באך, ארומתרפיה בסיסי וכן קורסים מגוונים בנושאי...
שלום רציתי לקבל מידע לגבי הגופרית וסגולות המרפא השונים שלה בכל הנוגע למחלותיו וכאביו של האדם?
גופרית שלום הגופרית בגוף הוא מינרל א. המרכיב של שתי חומצות אמינו מתיונין שהיא חיונית לגוף. וציסטאין . חומצות אמינו אילו הן בעלות חשיבות רבה בנטרול רעלים . ב. כמרכיבות חלבונים ונוטלות חלק באנזימים אנטיאוקסידנטים , ובסחוסים ורקמות חיבוריות של הגוף. ג. מרכיב חשוב המבנה מרחבי של חלבונים מסוימים . ד. משתתף בנטרול רעלים (תהליך נטרול רעלים מתרחש בעיקר בכבד) אחרים . לאחר נטרולם מסולקים הרעלים בדרך כלל בשתן. מוצאים גופרית בתרכובות הנמצאות בשום ובבצל החשובים לחיזוק מע' החיסון. הורדת כולסטרול ושומנים בגוף. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן
שלום אודה לקבלת מידע לגבי ספיגת הסידן בגוף מחלב פרה ומחלב עיזים. תודה אילת
אילת שלום ספיגת הסידן במעי מחלב עיזים טובה יותר הסיבה לכך היא שחלב עיזים מכיל את החומצות אמינו החיוניות לאנזים המעלה את ספיגת הסידן במעי . כן חלב עיזים מכיל את האיזון הנכון בין זרחן לסידן , בניגוד לחלב פרה. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן
בבדיקת הדם האחרונה שלי רמת האשלגן היתה 6.1 אני מעוניין להקטין צריכת אשלגו באוכל. אני גם לוקח ויטמינים.ממה להימנע? תודה על תשומת הלב ועל שיתוף הפעולה. רן
רן שלום, השאלה עלתה רבות בפורום. תבצע חיפוש על המילה "אשלגן" ותקבל עשרות התייחסויות של מנהלי הפורום השונים משנת 2000. להלן קישור לתשובה שאני נתתי לפני כמה ימים: http://www.doctors.co.il/xFF-Read,xFI-16,xFT-291519,xFP-291554,m-Doctors,a-Forums.html בנוסף, אני מציע לך לרכוש את ספרו של דר' יעקב אילני "ערכם התזונתי של המזונות. שם תמצא רשימה של כל המזונות העשירים באשלגן ודלי אשלגן. בהצלחה צביקה
שלום יש לי שני ילדים קטנים (3.5 ו- 5.5) ואני מתחבטת בנושא התזונה שלהם. איך אני לדוגמא מספקת להם מספיק ברזל וסידן. לגבי סידן לדוג' נתתי להם עד היום לשתות חלב סויה, אך בגלל כל השמועות על הסויה אני חוששת לתת להם על בסיס יומיומי. כמובן, שהם לא אוהבים טחינה וסרדינים וגם לא חלבה. אודה לעזרתך אילת
אילת שלום הרבה ירקות ירוקים ,שקדים ואגוזים (יש את השקדים בצורת ממרח שקדיה שהוא ממש כמו ריבה ללא סוכר כלל ומאוד טעים.)ופירות יבשים. וכן מיץ רימונים שעתה מוצאים אותו בשוק. בברכת שנה טובה בהצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום ושנה טובה הבעיה היא שהבת שלי לא אוהבת שקדיה וגם לא כל כך ירקות. ונראה לי שצריך לאכול המון ירקות ושקדים ואגוזים על מנת לספק את כל כמות הסידון והברזל היומית הדרושה. האם זה מספיק ? אילת
אני אופה לחם במכונת לחם (אופה לחם), תמיד עם קמחים מלאים (חצי מהכמות), הלחם יצא צפוף וכבד, על מנת להתפיח אותו יותר אני מוסיפה 2 כפיות גלוטן ו2 כפיות אבקת חלב, האם תוספת גלוטן אינה ממולצת מבחינה בריאותית ?
איילת שלום גלוטן הוא חלבון אשר באפיה " מחזיק את מרכיבי הבצק ". אולם מבחינה בריאותית ממש לא הייתי ממליצה להוסיף אותו כיוון שמסתבר שאנשים רבים אלרגים לחלבון זה. אז אם אפשר כמה שפחות להחשף לחומר אלרגני זה, עדיף! שתהיה לך שנה טובה ובהצלחה טובה- בר שאן
תודה על התשובה , אך זה לא כל-כך עונה לי , שאלתי היא , אם איש במשפחתי אינו אלרגי לגלוטן האם בכל זאת יש סיבה לא להוסיף, האם זה נניח כמו סוכר שעדיף כמה שפחות, האם כמות של שתי כפיות לכיכר זה משמעותי.
איילת שלום אכן גם במאפיות מוסיפים את הגלוטן לקמח. אני מבינה שאינכם אלרגים לגלוטן אולם כמטפלת טבעית המלצתי להימנע כמה שפחות מחומרים שעשויים להיות אלרגנים. שלך בברכה טובה בר- שאן
האם נכון שיש ערך בריאותי לקליפת התפוח? אני אוהב ואוכל תפוחים, אך אינני מצליח לאכול את קליפתם. האם רצוי (בהנחה שהקליפה אכן חשובה ורצויה) לבלוע אותה, לאחר שהיא "נטחנה" באמצעות השיניים?
אבי שלום, בקליפת התפוח יש ריכוז של ויטמינים, מינרלים, אנטי-אוקסידנטים ויש בה חומר המונע עצירות (פקטין). דא עקא, חלק מהתפוחים שאינם אורגניים מכילים שאריות ריסוס והם עטופים בשעווה כדי לשמור על הצבע והמראה הרען. לכן, כדאי להשתדל לאכול תפוחים מגידול אורגני. לטיפול בעצירות כדאי לאכול תפוח עם הקליפה ואפילו רק את הקליפה. לטיפול בשילשול (אצל ילדים ומבוגרים) - כדאי לאכול תפוח מרוסק ללא הקליפה. לשאלתך, כדאי ללעוס היטב ולבלוע את הקליפה, או לאכול תפוח מרוסק על קליפתו. בהצלחה צביקה
שלום אני יודעת שקינוא הוא חלבון מלא, רציתי לדעת האם הוא משמש גם כחלבון כתחליף לבשר, מה ההבדל בניהם, או האם הוא משמש כפחממה? תודה
ליאת שלום, כדי להשיג חלבון מלא כדאי לשלב את הקינואה עם קיטניה כגון עדשים, חומוס, אפונה וכד'. בצורה זאת כמות חומצות האמינו החיוניות היא גבוהה ונותנת מענה הולם לצרכי הגוף בחלבון. בהצלחה צביקה
ושאלה נלווית: מהי כמות הפחמימות בקינואה? כמה מהן זמינות וכמה תאית? כמה מורכבות וכמה פשוטות? והאם היא מתאימה לכולם?
איך משלבים בין תזונה טבעית וצורך בירידה במשקל?? ברור לי שהיריעה כאן קצרה אבל מספר עקרונות חשובים בבקשה הפנייה לספר מאמר בעיניין האם יש קבוצות כאלו במרכז??
שלום רב, לצערי כל קבוצות התמיכה בהרזייה (שומרי משקל, "דיאטה קלאב וכד') ורוב הדיאטניות הקליניות ממוקדות בהרזייה ולא בתזונה טבעית ובריאה ולכן ממליצים על שפע של מוצרי "דיאט", קפה מלח, אבקות מרק וכד'. מציע לך לפנות ליעוץ אישי שיתאים לצרכייך. כפי שציינת זה נושא רחב מאד ואי אפשר לכסות אותו במסגרת הפורום. מה יועילו "מספר עקרונות כלליים"?? בהצלחה צביקה
שלום רציתי לדעת כמה זמן יש לחכות לאחר שאוכלים מרק ירקות ממוצע בצוהריים לבין ארוחה שנייה בשרית גדולה? במשפחתי, נוכחתי להבין שאם אני אוכל כמה דקות לאחר המרק את הבשרית, אני מתחיל להיות רעב "בטירוף" בשעות אחר"צ? אני מניח שזה קורה בגלל שהקיבה מעקלת יותר מידי מהר את הבשר. האם אני צודק? תודה רבה שנה טובה
יוסי שלום, אם אכלת ארוחה קטנה - סביר שתהיה רעב אחרי שלוש שעות. באופן כללי כדאי לאכול במהלך היום כמה ארוחות קטנות ולעשות הפסקה של 2 - 3 שעות בין כל ארוחה. בהצלחה צביקה
שלום רב ידוע לי כי מומלץ ליטול אומגה 3 בתקופת ההריון וההנקה, אך שמעתי שמומלץ להפסיק לקחת לפני ניתוחים בגלל אפקט דילול הדם שלה. שאלתי היא מה הדין לגבי לידה? כמה זמן לפני הלידה צריך להפסיק ומתי ניתן לחזור לקחת שוב? תודה רבה ושנה טובה.
רוית שלום, אני מבין שאת מתייחסת לכמוסות המכילות אומגה 3. לדעתי אין בעיה להמשיך לקחת כדור אחד במשך כל ההריון (אם כי לא חייבים לקחת את התוסף הזה אם התזונה מאוזנת). מדובר בשמן דגים ארוז בג'ל כלשהו. האם מומלץ להפסיק לאכול דגים לפני הלידה? אם את לא רגועה, תתייעצי עם הרופא המטפל. בהצלחה צביקה
סבלתי מחיידק הילקובטר פלורי וטופלתי רק שאני סובלת מבעיית גזים נוראה מה עלי לעשות כדי להיפטר מהם זה ממש לא נעים לי . ?? ומימה זה יכול להיות ? ואילו מזונות מגברים את זה ממש והאם אוכל מאודה מגביר את זה??
ליאת שלום, השאלה עלתה רבות בפורום ונענתה בהתאם - תבצעי חיפוש על המילה "גזים" ותקבלי מספר טיפים. בהצלחה צביקה
אני רוצה לעבור לתזונה בריאה. נמאס לי מכל הזבל שאני דוחפת לעצמי לגוף. איך מתחילים? מה הצעדים הראשונים שעלי לעשות?
סירן שלום, ראשות ברכות על ההחלטה הנבונה. הואיל והנושא רחב מאד ולא ניתן לענות עליו במסגרת הפורום, אני מציע לך לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופט באיזור מגוריך. עד אז תוכלי לקרוא בפרק המאמרים באתר שלי על חומרים מזיקים וחומרים מועילים בתזונתנו. www.zom.co.il בהצלחה צביקה
שלום, במסגרת טיפול נטורופתי שהותאם לי, אני שותה משקה אלוורה (לתקופה קצרה של חודש). בנוסף אני נוטלת תוספים שונים שבהם גם פורמולה של סולגאר E + סלניום שמופיע בצורה של אבקה (תוסף שמעולם לא נתלתי). כרגע יש לי התפרצות של פצעים תת עוריים בפנים וגם בגב (אני סובלת מפצעים בצורה זקלה מאוד בד"כ). האם ניתן לשייך את התופעות לאפקט הניקוי של האלוורה, הם התוסף של ה-E והסלניום יכול לגרום לתופעות כאלה? (בעבר נטלתי E שומני ללא כל תופעות). אגב, כרגע, אני בדיאטת קנדידה. ובמקום הטבה במצב העור (סובלת מסבוריאה), אני רואה החמרה בצורה של פצעים שמותירים כתמים בולטים (ויתבהרו רק בעוד חודשים רבים). תודה. נ.ב. אני לא מתלהבת מנטילת משקה אלוורה, אבל אני לא רוצה להתנגד למטפלת. אני סומכת עליה, ורוצה לתת לטיפול שהיא מציעה צ'אנס רציני.
שלי שלום, ייתכן ומדובר ב"תגובת ניקוי" לתהליך שאת עוברת (לאו דווקא לאלוורה..). ייתכן ומדובר בתגובה לחומרים שנמצאים בתוספים שאת לוקחת, או לחומרים כימיים אחרים אליהם נחשפת. ייתכן ומדובר בזיהום מקומי בעור. מציע שתפני גם לרופא עור אם התופעה לא תיעלם תוך כמה ימים. בהצלחה צביקה
הנני סובלת ממחלה אוטואמונית אשר ניקראת מייאסטניה גרביס נוטלת תרופות בנוסף עברתי ניתוח החלפת מסתמים ואני לוקחת קומדין לדילול הדם האם מותר לשתות משקה אלוורה בתודה מראש בת שבע
הנני סובלת ממחלה אוטואמונית אשר ניקראת מייאסטניה גרביס נוטלת תרופות בנוסף עברתי ניתוח החלפת מסתמים ואני לוקחת קומדין לדילול הדם האם מותר לשתות משקה אלוורה בתודה מראש בת שבע
בתקופה שניסיתי להוריד במשקל - לפני כל ארוחה שתיתי כוס מים ולאחר 5 דקות התחלתי לאכול, עדיף באיטיות. זה עובד-אוכלים פחות! עוד משהו- אפשר לכווץ את הקיבה על ידי כך שאוכלים לא עד ששבעים אלא קצת פחות ואולי סוגרים תארוחה עם איזה כוס מים והגוף מתרגל לאכול פחות ונהיים שבעים יותר מהר- פשוט מתרגלים!
לילי שלום, העצות שלך טובות ונחמדות, אבל בגישת התזונה הטבעית לא מומלץ לשתות מים ממש לפני הארוחה, במהלכה, או בסופה. המים מדללים את מיצי העיכול וכתוצאה מכך ספיגת המזון בגוף נפגעת. בהצלחה צביקה
במאה גרם ענבים יש 0.45 גרם סיבים תזונתיים. כמה סיבים יש במאה גרם צימוקים?
היי טובה!! ממתי את מנהלת בפורום הזה? התפלאתי לראות אותך כאן.... שנה טובה :)
הילה היקרה גם אני מאחלת שנה טובה ומקסימה שנת בריאות ואושר טובה בר -שאן
הילה אין ספק שבמאה גרם צימוקים יש ריכוז גבוה יותר של סיבים מאשר בענבים . סיבים אילה חשובים מאוד לפריסטלטיקה של המעי . וניקוי. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר -שאן
שלום האם יש בעיה עם תפוח אדמה מבושל אפוי או מטוגן שנאכל לא באותו הרגע אלא כעבור יומיים שלושה לאחר ששכב במקרר או במקפיא?
שרית שלום רב על תפוח אדמה מטוגן אני כלל לא ממליצה. ניתן לאכל תפוח אדמה אפוי או מבושל מס' ימים לאחר הבישול אם הוא במקרר. מה שחשוב להבין שחלק מויטמיני B הולכים לאיבוד. אולם רוב המינרלים כמו אשלגן, ומגנזיום נשארים. בברכת שנה טובה שנת בריאות ואושר טובה בר- שאן
שלום האם לעוף ולבשר בקר יש תכונות שונות? אם אוכל עוף בלבד - כיסיתי את עניין הבשר? ואם אוכל רק בשר - אפשר לוותר על עוף? או שכל אחד מכיל דברים שאין לשני..... ובאותו עניין - מה מהשניים מומלץ לתת לתינוק בן 7 חודשים? או ששניהם בסדר?
מיקי שלום, הגעת לפורום תזונה טבעית. בגישת התזונה הטבעית שוללים שימוש בבשר בקר ובבשר עוף. הם מיותרים לתזונת האדם. מציע לך לפנות לפורום תזונה קלינית, יתנו לך תשובות המתאימות לך. שנה טובה צביקה
שלום, האם יש משהו שעשוי לעזור לחניכיים רגישים? הייתי אצל רופא ולא מדובר בדלקת. כל דבר מעט קשה גורם לדימום וכאבים. תודה ושנה טובה. יש לציין שכל השאלות בפורום זוכות להתיחסות מהירה ועניינית ועל כך תודה רבה.
חני שלום רב אחת הסיבות לרגישות ודימום מהחניכיים זה חוסר של ויטמין C. האם את אוכלת פירות וירקות? תזונה עשירה בויטמין C כמו ירקות אדומים כמו כרוב, עגבניה ,תפוזים עלול מאוד לעזור. בנוסף יכול לעזור גם שתיה של מיץ חמוציות. בברכת שנה טובה ובריאה טובה בר שאן.
היי, נתקלתי בתשובות הקובעות כי ירקות לא סופרים ועלו בי תהיות : שכל קלוריה הינה קלוריה לא משנה מה מקורה אם היא פחממה, חלבון, שומן או אולי סיבים -ירקות. ברצוני לעלות כמה עובדות: ערכו הקלורי של גזר ממצוע הינו כ-45 קלוריות, עגבנייה ממצועת כ30 ופלפל אדום כ-40 . הרי מי בארץ מוכר ירק ששוקל 100 גרם?!, תודה לאל הירקות בארץ אינם מינייטוריים כך שערך של יחידת ירק עשוי ליהיות מוכפל. ואז יחידת ירק שווה כבר כמעט לתפוח קטן או שזיף בינוני בערך הקלורי ואז קיימת התלבטות יחידת ירק או פרי מתוק? ראוי לציין שירקות עליים , מלפפון וכרוב הינם באמת בעלי ערך קלורי אפסי, אבל היתר אינם אז איך "לא סופרים"???
טל שלום, אם את בדיאטה של "ספירת קלוריות" כדאי להתייחס לירקות שיש בהם סוכר כמו בצל יבש (43 במאה גרם), גזר (34), פלפל אדום (23), עגבנייה (21) וכד'. אני בדעה שלא צריך להגביל אכילת ירקות. כדי "להשמין" מירקות צריך לאכול כמות אדירה ולא ריאלית. האנרגיה המושקעת בעיכול הסיבים שבהם מפצה על הערך הקלורי. הערך הקלורי של הירקות גדול יותר יותר ולכן מומלץ להגביל את הכמות. שנה טובה צביקה
שלום! רציתי לדעת האם יש נזק מצטבר באכילת כמויות גדולות של מלפפונים חמוצים וזיתים. (אני לא צוחקת.) תודה!
קרן שלום בחמוצים יש ריכוז גבוה מאוד של מלח ושל חומצת חומץ (לעיתים בחמוצים משומרים יש גם בנוסף חומר משמר) . מלח בכמות גדולה מזיק לגוף גורם לעליה בלחץ הדם משבש את מאזן המינרלים בגוף ואפילו יש מחקרים שעשוי לגרום לסרטן . לכן אם אוכלים חמוצים עדיף במינון נמוך. בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר- שאן
האם לבנה עיזים שקונים בחנות רגילה (לא טבע) נחשב למזון בריא? או שיש הו כל מיני תוספות רעות שמכניסים אליו.....? אמרו לי שעדיף לא לאכול גביהנ לבנה רגילה אז חשבתי אולי לעבור ללבנה תודה
הילה שלום, יש הרבה סוגים של לבנה והרבה יצרנים. בדרך כלל לא מוסיפים חומרים ללבנה, מלבד מלח. חשוב לגוון את התזונה ולא לאכול רק לבנה, או רק יוגורט מסוג מסויים, או רק גבינה. בהצלחה צביקה
שלום..אני מתאמן ואוכל כל יום קופסת טונה..רציתי לדעת אם זה בריא ככה ...והאם יש רע בקופסת השימורים הזאת? ואם כן מה אני יכול להכין במקום החלבון הטוב הזה של הטונה? בהנחה שאני אלרגי לללקטוז במוצרי חלב..ככה שאין לי הרבה ברירות תודה
קובי שלום, אם אין אפשרות אחרת תאכל שימורי טונה. כבר התייחסתי כמה פעמים לנושא. הטונה בקופסה מכילה הרבה מלח, חומר משמר, שמן ירוד ושאריות פח שהשמן סופח מדפנות הקופסה. זה לא מזון בריאות בעיני. אפשר לאכול דג אחר או טונה טריה שקונים בחנות דגים. אפשר לקבל חלבון ושומן איכותי מטחינה גולמית, שקדים, אגוזים וזרעים. אפשר לאכול טופו, ביצה קשה ואולי גבינת עיזית שגורמת לפחות הפרעות עיכול. אפשר אפילו לקבל חלבון מלא משילוב של דגנים וקטניות - לדוגמה: מג'דרה מאורז מלא ועדשים. בהצלחה צביקה
שלום רב! ברצוני לשאול מהן סגולותיו של התמר הצהוב ומהו ערכו הקלורי? האם הוא עשיר בברזל ויש בו כמות רבה של סוכר? אשמח לשמוע תשובה בנושא. תודה רבה!
מישל שלום רב ערך תזונתי: התמרים אינם דלי קלוריות: 100 גרם תמרים לחים מכילים כ-142 קלוריות, ו-100 גרם תמרים מיובשים מכילים 293-274 קלוריות (תלוי בזן). הם מקורות טובים לסידן, אשלגן, זרחן ו-3 B (ניאצין), ובכלל, הם תרומה מתוקה לחיים כיוון שהם מכילים ריכוז גבוה של סוכר. שתהיה לך שנה טובה ומתוקה טובה בר שאן
ש"תופס את הפה" בגישת התזונה הטבעית מאד לא מומלץ לאכול פירות שלא הבשילו במלואם. ה"פטנט" של הכנסת התמר הצהוב למקפיא כדי ש"יבשיל" לא נראית לי. שנה טובה צביקה
נעים מאוד. ישנו קשר בין אקנה לפחמימות ריקות וסוכרים פשוטים. ברצוני לדעת,האם כדאי להגביל את צריכת הפחמימות המלאות בנוסף? פחמימות כגון חיטה מלאה שיפון כוסמין. ושאלה נוספת קמח דורום שממנו עשויות פסטות אפשרי לצריכה כמו שאר הפחמימות המלאות? וכן מהו הקמח המומלץ ביותר שיפון קמח חיטה מלא כוסמין כסמת ? תודה רבה .
Hey שלום רב להפך הפחמימות המליאות מכילות ריכוז גבוה של סיבים העוזרים להוצאת הפסולת ממע' העיכול ובכך מונעים אקנה . לגבי קמח הדורום. אני ממליצה על קמח מלא. כל הקמחים שאמרת טובים אם הם קמחים מלאים . שתהיה לך שנה טובה טובה בר שאן
וחג מאושר לכל בית ישראל
שלום! אי בת 22, שוקלת 63 בגובה 166. עליתי 10 קילו בשתיים האחרונות. אי מתאמנת בחדר כושר 3 פעמים בשבוע - 40 דקות ארובי + 30 דקות מכשירים לחיזוק. אני משתדלת לאכול נכון - שותה רק מים (המון) לא אוכלת מתוקים. וכלום לא עוזר לי. חברה שלי התחילה בדיאטת "הרבלייף" - בבוקר ובערב שותים שייק (עשוי מאבקה המכילה חלבון/ חלבון סויה, שמנים, ויטמינים ומינרלים), כך שאוכלים ארוחה אחת ביום - צהריים. חברה שלי רזתה ומרגישה שיפור משמעותי. אני מפחדת להתחיל בזאת כי אני דואגת שאם אני אפסיק, אני אשמין עוד יותר.. אשמח לשמוע את דעתך! תודה
מיואשת שלום אני מתנגדת לדיאטות כאילה . אני בעד ארגון של תזונה טבעית בצורה נכונה המשולבת בספורט ואורח חיים נכון. אולי יש טעם שתלכי לתזונאית שתשב איתך ותתן לך תפריט מתאים שיעזור לך לרדת במשקל בברכת שנה טובה ובהצלחה טובה בר שאן
הנושא עלה רבות בפורום - תבצעי חיפוש על המילה "הרבלייף". אני מצטרף לדעתה של טובה. זאת דיאטה מסוכנת ומזיקה שנמכרת על ידי משווקים נמרצים שאין להם מושג בתזונה.
מהם בדיוק Glyconutrients , למה הם כ"כ חשובים , והאם תוכל להמליץ על מוצר איכותי במחיר נורמאלי - לא מאות שקלים .
ילי שלום, Glyconutrients זה "הלהיט" החדש בתחום תוספי התזונה. כפי שיש חומצות אמינו חיוניות שהגוף לא מסוגל לייצר בעצמו (חייבים לקבלן מהמזון) וחומצות שומן חיוניות (לדוגמה: אומגה 3), "גילו" לאחרונה 8 "סוכרים חיוניים" שהגוף לא יכול לייצרם ו"חייבים" לקבל אותם בצורת תוסף תזונה. לגילו הזה יש משמעויות מסחריות אדירות וכבר קיימת תחרות רבה בין היצרנים השונים. הואיל והגעת לפורום "תזונה טבעית", עצתנו היא לקבל את כל הסוכרים שהגוף צריך ממזון טבעי ולא מגלולות יקרות ומ"תרופות טבעיות". לשאלתך - אני לא נוהג להמליץ על מוצר זה או אחר בין אם הוא איכותי ובין אם לא. באופן כללי כדאי לאמץ את האימרה של אליהו קריא ז"ל: "בגלולה ויטמין - אל תאמין". בהצלחה ושנה טובה צביקה
האם אומגה 3 גורם להשמנה?
סבא 7 שלום אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית לגוף. פרושו שכדי שהגוף יתפקד בבנית ההורמונים שלו, בתפקוד של מע' החיסון, והמטבוליזים של שומנים בבנית מע' עצבים במוח הוא חייב חומצה אמינית זו. לכן לקיחה שלה לא תגרום להשמנה ,להפך תאפשר את חילוף החומרים התקין של הגוף. בברכה ושנה טובה טובה בר שאן.
טובה שלום, האם כאשר את כותבת "לקיחה שלה (של אומגה 3)" את מתכוונת ללקיחת כמוסה? ואם לאו, האם בתזונה רגילה ניתן לקבל כמות מספקת של הנ"ל? אם לאו, האם לקיחת כמוסה כנ"ל עשויה להועיל למי שלא מקבל די הצורך את האומגה מתזונתו?
מה כמות זרעי הפשתן או גרעיני דלעת או אגוזי מלך המומלצת בכל יום ובאיזה עלים ירוקים מדובר ? האם זרעי פשתן שטוחנים במטחנה של פלפל שלא כולם נטחנים לאבקה אכן יעילה ?
שלום, האם הלוטאין הנמצא בירקות נהרס בבישול? תודה
חני שלום, בספטמבר 2005 פירסם המכון למחקר חקלאי בארצות הברית תוצאות של מחקר בנושא. מהמחקר עולה, כי חלק מהלוטאין נהרס בבישול (יש בו כמה רכיבים) וחלקו זמין יותר בעקבות הבישול. החוקרים מציינים, כי הצורה הטובה ביותר לקבל את החומר היא באידוי, או באכילה של הירק החי. להלן קישור למחקר: http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702 ראוי לציין , כי לוטאין נמצא בכמות גדולה בעלים ירוקים כגון: כרוב, חרדל, לפת, תרד, פטרוזיליה, שן הארי, ארגולה, בזיליקום, חסה ועוד. לגולשים שלא יודעים - הלוטאין חיוני לשמירה על בריאות העיניים והראיה. בהצלחה צביקה http://www.ars.usda.gov/research/publications/publications.htm?SEQ_NO_115=184702
קיבלתי דיאטה בה אסור לי לאכל דברים עם סוכר או שמרים. כך שהלחם שאני אוכלת הוא שיפון מלא ללא סוכר ושמרים אך שפרוסת לחם אחת כזו היא פי 2 קלוריות מלחם קל. האם יש תחליף ללחם הזה שהוא גם יהיה קל ולא יגרום לי בסופו של דבר עליה במשקל?
רונית שלום, את יכולה לעבור לקרקרים מכוסמין, אורז, או שיפון (הם ללא חיטה וללא שמרים), או לנסות בחנויות טבע גדולות למצוא לחם שהערך הקלורי שלו נמוך יותר. בהצלחה צביקה
לפני כשנה, עקב מחלה במשפחה, החלנו בבית לעשות את הצעד ולעבור לתזונה האורגנית ומאז, אני חייבת לספר כי כל תרבות האוכל אצלנו בבית השתנתה מקצה לקצה. פתאום לעגבניה יש טעם וריח כמו של פעם. הכנת סלט הפכה לטקס אהוב על כל בני המשפחה.
דליה שלום אני שמחה מאוד שעשיתם צעד גדול זה חשוב מאוד לקוראים גם לדעת האם שינוי בתזונה עזר לך ולמשפחתך מבחינה בריאותית? אני בטוחה שכן. בברכת שנה טובה ושנת בריאות טובה בר שאן
טובה שלום רב, בסביבת מגוריי אין חנות טבע, ואשתי אינה מוכנה לעשות את המאמץ הכרוך בנסיעות מיוחדות ולא קצרות לחנות טבע כדי לרכוש מזונות אורגניים, מה עוד שהיא לא מתלהבת מהם ואף איננה מאמינה ביתרונותיהם. האם ניתן להשיג מזון אורגני ברשתות המזון (פרט לפריטים בודדים)?
שלום ברצוני לברר לגבי מרכיבי נוזל אגוז הקוקוס אשר משווק בפחיות משקה,הנוזל מכיל תמצית אגוזי קוקוס,מים,מונע חימצון-חומצת לימון ואשלגן מטאביסולפיט. האם לדעתך כדאי להימנע ממוצר זה? האם הוא מכיל סגולות בריאותיות כלשהן? מהי חומצת הלימון,היא נראית לי החומר המזיק. תודה רבה לך
אמיל שלום על מיץ קוקוס טבעי אני ממליצה אולם על משקה קוקוס זה שאתה מתאר אינני ממליצה כיוון שמכיל אשלגן מטאביסולפיט שהוא חומר משמר אשר עלול לגרום לתופעות לוואי רבות כמו למשל אלרגיות . דווקא החומצת לימון היא לא הבעייתית כאן היא מהווה אנטי אוקסידאנט המונע תהליכי חימצון . (בגוף שלנו גם נוצרת חומצה זו). בברכת שנה טובה טובה בר שאן
שנה בריאה ומאושרת
שלום רב חברה שלי המליצה לי כל בקר לשתות כוס מים עם כף של חומץ תפוחים איכותי שהיא קונה בחנות טבע, היא אומרת שזה מחזק מערכת החיסון ובכלל עם סגולות בריאות. ללכת לקנות? ( אגב גם בתוכניתה של אודטה היא ציינה לעשות זאת כל בקר) האם כך הדבר ואם כן איך לצרוך אותו? בתודה מראש!
במשך שנים כל בוקר אמא שלי שתתה על הבוקר לפני השתיה או ארוחת בוקר, כף חומץ תפוחים איכותי עם חצי כוס מים רותחים. היא טענה שזה עושה לה טוב. קיים חומץ תפוחים אורגני מעולה אותו נתן להשיג באתר אורגני 4U וכלקוחה שלהם אוכל לספר שהם כל כך מקסימים שאת המשלוחים של התוצרת האורגנית הם מביאים עד הבית.
שלום דורית! התשובה שנתת לשואלת היא מקסימה... יש רק בעיה קטנה... היא לא התשובה הנכונה לשאלה שנשאלה!!
מעיין שלום אכן חברתך צדקה מיץ תפוחים מותסס. מכיל סידן אשלגן וברזל, מזרז את קצב פירוק השומנים בגוף, עוזר במצבי אלרגיה מרקע עיכולי, גזים ועצירות, לעור חיוני ובריא. מאזן את חומציות של מע' העיכול . יש לשתות כף של חומץ תפוחים טבעי בכוס או חצי כוס מים על בטן ריקה בבוקר. בברכת שנה טובה ובריאה טובה -בר שאן
שלום .... האים זה נכון שחומץ תפוחים עוזר לרדת במשקל ????
שלום, עמדתי להשתמש בחומץ תפוחים, ורופא אמר לי שזה יכול לגרום בעיות בוושט ולזרז אוסטאופורוזיס. אני בסביבות גיל ה-70. מה האמת בטענה של הרופא??
המרפא הטבעוני יצחק בן-אורי כותב בספרו "תזונת האדם ובריאותו" ששתיית חומץ תפוחים גורמת נזק לגוף, וזאת בניגוד לדיעה המקובלת בציבור, שזה מועיל. מיץ התפוחים עובר תהליך של התססה, והמוצר עובר ממערכת העיכול למחזור הדם, ומזיק בדיוק כמו צריכת אלכוהול. אוכל לשלוח לך את הקטע מהספר אם תפני אלי במייל.
נעמי שלום רב חומץ תפוחים הוא שלב סופי של התססה של חיידקים מסויימים . לכן הוא אינו יכול להיות מותסס שוב במע' העיכול . לעומת זאת מיץ תפוחים כן עלול לעבור התססה במע' העיכול. שלך בברכה ושנה טובה טובה בר שאן
אפשר לקחת 3 פעמים ביום ויותר, 2 כפיות על חצי כוס מים אני לוקחת ארפילו יותר,
שנים שסבלתי מפטריה בעור הקרקפת שום תרופה לא עזרה לי שרציתי כבר למות! בדרך נס נודע לי שחומץ תפוחים מרפא ואכן רבותיי זה עובדדד זה נס תודה לבורא עולם מסקנה רק חומץ תפוחים ולאאא רופאים שרלטנים.
לאחרונה אני מרגיש שרפה בבטן כשאני שותה חומץ תפוחים על בטן ריקה כשאני קם בבוקר.השאלה שלי האם אני עלול להנזק אם אמשיך.
שלום.. מתעניינת ושואלת בקשר לחומצ תפוחים לסידור מחזור ואיך משתמשים
ברצוני להתייעץ איתך לגבי בתי,בת 5. ילדה מקסימה ויצירתית. חכמה ולומדת. הבעיה היא הרגלי האכילה שלה.לעניות דעתי היא אינה אוכלת מספיק. גובהה כ-מטר משקלה כ-17 ק"ג. היא אינה מוכנה לטעום ולנסות מאכלים חדשים. דוגמה לרשימה של מזון שאכלה אתמול: כוס שוקו + 2 קוביות שוקולד לבן 2 סנדביצ'ים של גן עם חומוס וגבינה --לא אכלה ארוחת צהריים אגס מעדן קרלו שוקו לא אכלה ארוחת ערב (הגשתי לה את ארוחת הצהריים אך לא רצתה לאכול) הילדה אוהבת ממתקים אך יודעת שלא תקבל אם לא אכלה ארוחה מסודרת לכן יש מקרים שאינה אוכלת לא ארוחה ולא ממתקים. בסה"כ בבית איננו אוכלים ממתקים רבים. מבחינה חיצונית (איך לא) היא נראית חיוורת יחסית. יש לציין שבתקופת החורף היא סובלת מברונכיט אך לא זקוקה לתרופות מסויימות. אשמח לשמוע ממך מה דעתך תודה
שירי שלום, אכן תזונתה של בתך לא מאוזנת. חסרים בה ירקות, פירות וחלבונים והיא כוללת מוצרים שבעיני מדלדלים את הגוף מויטמינים ומינרלים (שוקו, שוקולד, קרלו "סנדביצים של גן (לחם לבן??)). השאלה היא אם אתם - שאר בני המשפחה - אוכלים מזון בריא ומאוזן. מציע שתקחי אותה לפגישה עם לתזונאי/ת שם יספרו לה על חשיבות התזונה הנכונה להתפתחותה ולבריאותה ויתנהל "משא ומתן" לגבי התזונה שלה - המזונות הבריאים שהיא כן מוכנה לאכול. בפרק המאמרים באתר שלי תמצאי כמה רעיונות בתקציר הרצאה בנושא "תזונת התינוק והילד", אבל זה לא יכול להחליף יעוץ אישי. בהצלחה צביקה
שלום צביקה וטובה! אני לא מצליחה לקלף עגבניות בעזרת סכין או קולפן, ועל כן אני מבקשת לדעת איך ניתן לקלף עגבניה מבלי לאבד את ערכיה התזונתיים. בתודה, איה
איה שלום, עגבנייה טריה לא כדאי לקלף. עגבנייה מבושלת, או אפוייה בתנור ניתן לקלף בקלות יחסית. בהצלחה צביקה
לאיה שלום. בצידו התחתון של העגבניה חורצים צלב וחולטים במים חמים למספר דקות מקררים ומקלפים
אני בשליש ראשון להריון, ושמעתי כי נטילת אומגה 3 טובה לעובר. יש לי מספר שאלות: האם זה נכון? האם מומלץ להתחיל כבר עכשיו או לחכות לשליש אחרון? האם לשלב אומגה 6 ו/או 9?האם ניתן לקחת עם פרנטל? יש אומגה 3 רגילה המכילה EPA ו- DHA ויש כזו שמורכבת רק מהרכיב שטוב לעובר כדי שלא יהיו בצקות או משהו- מה עדיף? כמה כמוסות ביום כדאי ליטול? כמו שאתם רואים אני ממש מבולבלת...אודה מאוד על תשובתכם.
מיטלולה שלום, אם תזונתך מאוזנת וכוללת ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, זרעים ושמן זית אין צורך בתוספי מזון. התוספים הם "טרנד" של השנים האחרונות. עם זאת, מחקרים מצאו ששמנים המכילים אומגה 3 מבטיחים התפתחות תקינה של מוח העובר ולכן אפשר לקחת את התוסף לפני ההריון, במהלכו ולאחר הלידה. כפי שציינתי, כדאי לקבל את כל חומצות השומן החיוניות מהמזון אין צורך באומגה 6 - יש מספיק במזון. אומגה 9 יש בשמן זית. אומגה 3 יש בפשתן טחון ובדגים מהים הצפוני. מקווה שלא הצלחתי לבלבל אותך עוד יותר שנה טובה צביקה בהצלחה צביקה
שלום! ברוך שובך, צביקה. רציתי לשאול מס' שאלות ברשותכם: 1) אני בדיאטת קנדידה ובנוסף למרכיבים בתזונה שהוסרו לאחר בדיקת רגישויות לא נותר לי הרבה מה לאכול..לעיתים אני "מנשנשת" שיבולת שועל דקה ללא בישול. זה טעים לי, ולא גורם לכאבי בטן. האם זה בעייתי וקשה לעיכול בצורה זו? האם בצורה זו, מרכיבי הקוואקר החשובים אכן נינתנים לספיגה? 2) אשמח לשמוע את דעתך על ג'ל אלוורה לשתיה. הבנתי שהג'ל לא בעייתי בניגוד לכמוסות (שמופקות גם מהעלים). 3) שתייית מיץ רימונים סחוט טבעי - האם רצוי לשתות או שכוס מהמיץ מרוכזת מידי מבחינת תכולת הסוכר. תודה
ענבר שלום, אפשר לאכול קווקר עדין ללא בישול, אבל זהו דגן שמיועד לבישול. לא צפויות בעיות עיכול, אלא אם כן את אלרגית למוצר. ג'ל אלוורה זה סוג של "תרופה טבעית" ואני לא מתלהב מכך, למרות דיווחים (בעיקר של המשווקים) על נפלאות המשקה. מיץ רימונים (שאלה טובה!) - כל מיץ פרי רצוי למהול במים 20% - 50%. המיץ הטבעי מרוכז מאד מבחינת סוכר וחומצה ולכן כדאי לדלל אותו במים. בהצלחה צביקה
שלום לך צביקה ראשית באתר שלך וכאן יש ידע עצום שעזר לי לשנות את התזונה, ועקב כך התקפי המיגנה שלי ירדו לחצי, וגם זה עובר ללא תרופות. תודה תודה. שמעתי שצמח בן חרצית טוב להפחתת מיגרנות {קשור לסרוטנין}, ידוע לך עליו? אני יכולה לשלבו? אני מעוניינת למגר את אזורי הצלוליטיס בגוף, האם יש מזון מסויים שעוזר? שמן לעיסוי אולי? תודה מראש על ההכוונה שלי
שלי שלום, אכן כן, הצמח בן חרצית נחשב ברפואת הצמחים כמפחית התקפי מיגרנה ומקל עליהם. אבל, אם קראת מאמרים באתר שלי ואת תשובותיי בפורום הזה, את מבינה שאני מתנגד לגישה "התרופתית" ולשימוש ב"תרופות טבעיות" כמזור לבעיות שונות. צמח בן חרצית יהיה רק אחד הרכיבים בטיפול שלם ומלא (הוליסטי) במיגרנה (או בכל מחלה אחרת). תודה על המשוב החיובי. בהצלחה צביקה
שלום רב אולי תוכל להצליץ לנו מה לעשות (אוכל, ויטמינים ובו') בכדי להוריד את חומציות השתן (יש לנו בעיה של בריחת זרע לשתן - השתן חומצי והזרעים מתים) תודה מרא ושנה טובה
שלווה שלום, צריך להימנע ממזונות המגבירים את חומציות השתן (חלבונים מהחי, סוכרים פשוטים, משקאות מוגזים, קולה, קפה, קקאו, יין ועוד)ולהוסיף לתזונה מזונות הגורמים לתגובה בסיסית (מזונות עשירים בסידן, אשלגן ומגנזיום). ראה תשובה שנתתי אתמול למאור בנושא מזונות עשירים באשלגן מציע לכם לפנות ליעוץ אישי אצל תזונאי טבעי או נטורופת באיזור מגוריכם זהצלחה צביקה
האם זה נכון שפשתן טחון המוכנס לבצק לחם מאבד מערכו ואפילו יכול להיות רעיל ?
אלוורה שלום, שמן פשתן, כמו כל שמן טבעי מתקלקל, מתחמצן ומאבד מערכו בחשיפה לחום, לאוויר ואור השמש. שמן פשתן רגיש במיוחד! בהצלחה צביקה
היי אישתי לוקחת ויטמין ברזל חודשיים במקום חודש , האם יכול להווצר נזק כתוצאה מזה? אישתי ילדה לא מזמן. אשמח אם תחזרו אלי בהקדם. תודה
פז שלום, לא נראה לי שנגרם נזק. ייתכן אפילו שהיא תצטרך להמשיך לקחת את התוסף - בהתייעצות עם הרופא המטפל ולאחר ביצוע בדיקות מעבדה לבדיקת רמת הברזל בדמה. נשים מאבדות ברזל במחזור החודשי. עודף ברזל קיים בדרך כלל אצל גברים, או אצל אנשים הסובלים ממחלה הגורמת לעודפי ברזל. בהצלחה צביקה
מה יותר בריא לאכול אגוזי מלך או שקדים ומי מהשנים מכיל פחות סוכר
רון שלום, ראשית באגוזים ובשקדים אין סוכר. יש בהם שומן איכותי שיש לו ערך קלורי. לדעתי אין מזון שהוא "יותר טוב" או "הכי טוב". צריך לאכול בצורה מאוזנת מכל המזונות הטבעיים ולגוון את התפריט היומי והשבועי. באופן כללי באגוזים יש יותר שומן ובשקדים יש יותר חלבון. באגוזי מקדמיה יש הרבה חלבון. בהצלחה צביקה
אם נמנעים מאכילת בשר וחלב, מהיכן ניתן לקבל את הפחמימות החיוניות לתפקוד גופני ומוחי תקין, לחלבונים החיוניים לבניית רקמות, שרירים ועצמות, לחומצות שומן חיוניות, לסידן, ברזל וויטמין B12?
אבי שלום, פחמימות יש בשפע בפירות ובדגנים מלאים (אין פחמימות בבשר). חומצות שומן חיוניות מקבלים משקדים, אגוזים, זרעים, אבוקדו, טחינה. ויטמינים ומינרלים יש בשפע הפירות ובירקות (כולל ברזל ואבץ). חלבונים יש בשקדים, אגוזים, זרעים, קטניות, דגנים מלאים. כמובן בהפירות והירקות עשירים באד גם בפיטוכימיקלים, נוגדי חימצון וחומאים אנטי סרטניים שלא נמצאים בבשר וחלב. הבעיה היחידה היא B12 ואת זה אפשר להשלים בקלות על ידי כדור למציצה. התזונה הצמחונית / טבעונית בריאה יותר ויש מספיק מחקרים המוכיחים שאנשים הניזונים ממזון טבעי חולים פחות במחלות המאה (לב, כלי דם, סוכרת,מפרקים "בריחת סידן, סרטן ועוד) ומשקל גופם מאוזן יותר. המעבר לתזונה צמחונית צריך להיות הדרגתי ותחת הדרכה והשגחה של מומחה לנושא. בהצלחה צביקה
צביקה שלום רב, תודה רבה על המידע החשוב הכלול בתשובתך בעניין חלבונים ופחמימות. אבל שכחת להתייחס לסידן. מהיכן נקבל אותו? האם, בדומה לפתרון בעיית B12 שציינת, אתה ממליץ לקבל את הסידן מכדורים? הרי בתזונה צמחונית, על אף יתרונותיה, אין כמות מספקת של סידן כנדרש, הלא כן? אבי
שלום רב ברצוני לדעת אילו פירות וירקות הם עתירי אשלגן תודה מראש מאור
מאור שלום, כל הפירות והירקות עשירים באשלגן ובמיוחד: אגוזי פקאן, שאר האגוזים, שקדים, שום, בצל, גזר, עגבנייה, אבוקדו, בננה, נבט חיטה ועשב חיטה, סויה ומוצריה, במיה. תמרים יבשים, שסק ועוד. הכמות הרבה ביותר נמצאת באצות ים ובשמרי בירה. בהצלחה צביקה
האם "שמרי בירה" אליהם התייחסת בהקשר לנדון הם אלו שעליהם מבוססת בירה מאלט או בירה לבנה? בברכת שנה טובה אביעזר
שלום, אצלינו בבית לא אוכלים דגים בכלל, כולל ילדיי בן חמש ושנה וחצי. מאילו מקורות אחרים אני יכולה לספק את האומגה 3? תודה אילנית.
חומצת שומן חיונית אומגה 3 ניתן לצרוך מאגוזי מלך,ומפשתן טרי טחון במקום,ולא פשתן הנקנה טחון.
אילנית שלום אכן היי צדקה אומגה 3 מסוג EPA (חומצה איקוסאפטאנואית) ניתן למצא מלבד דגים בבצים המועשרות באומגה 3 . אומגה 3 מסוג DHA (חומצה דוקוסאהקסנואית) ניתן למצא בבצים המועשרות באומגה 3 והאצות ואומגה 3 מסוג ALA ( אלפא לינולנית) אכן תמצאי בזרעי פשתן טחונים טריים, זרעי דלעת, שמן קנולה, פולי סוייה, אגוזי מלך, וירקות בעלי עלים ירוקים . בברכה ושנה טובה טובה בר שאן
האם בדיאטה לקנדדידה, בה לא אסרו עליי באופן מוחלט לאכל פירות אלא להשתדל להמנע, מותר לאכל עוגיות כוסמין שהן ללא סוכר / קמח רגיל / מגרינה / ביצים אלא מהכוסמין והמתיקות נובעת מרסק תפוחי עץ. האם כוסמין אפשרי בקנדידה?
נועה שלום אכן קמח כוסמין מלא מותר בקנדידה. וכן הוא טוב לעיכול . בברכה ושנה טובה טובה בר שאן .
שלום רציתי לדעת אם תוכל להפנות אותי למאמרים אקדמאים בנושא תוספי מזון אני מעוניין לכתוב עבודה בנושא תודה
אסף שלום אתה צריך להתמקד כיוון שתוספי מזון זהו נושא רחב מאוד הכולל בתוכו ויטמינים, מינרלים, צמחי מרפא למיניהם , אנטי אוקסידנטים, חומצות שומן, חומצות אמינו וכ'ו לכן אני אתן לךשם של ספר שאולי ממנו תתחיל . vitamins herbs minerals AND supplements/h.winter griffith m.d בברכה ושנה טובה טובה בר שאן
שלום, אני בת 45 צמחונית אבל סובלת מכולסטרול. אני נמנעת מאכילת עוגות ובינות שמנות. מה עלי לאכול כדי להפחית את הכולסטרול? תודה
שלום לך ישנם גורמים נוספים המעלים את רמת הכולסטרול: ביצים, וקפאין, וגם אכילת פחמימות ריקות כמו סוכר. מזונות המורידים כולסטרול הם :שום חיי (לא מבושל) אגוזי מלך המכילים בתוכם את החומצת השומן החיונית אומגה 3. ומזונות העשירים בסיבים כמו קמח מלא ,אורז, מלא וכו" . בהצלחה רבה בברכת שנה טובה טובה בר -שאן
לטובה, תודה רבה על תשובתך המהירה. בזמן האחרון אני סובלת מPVD והיה לי גם קרע ברישתית. האם תזונה מסוימת עשויה לעזור לבריאות העין. הבנתי שאין שליטה על מה שקרה לי אבל ביאושי אני מחפשת פתרון אולי באמצעות תזונה נכונה.
שלום, אני אוכלת מדי יום דג סלמון (פילה) אפוי. חברה סיפרה לי ששמעה פעם זה לא מומלץ וצריך לאכול זאת בתדירות נמוכה. האם זה נכון? (אגב, אני לא אוכלת בשר ועוף וממעטת במוצרי חלב. והדג הוא מקור חלבון בשבילי)
יפית שלום הייתרון הרב של דג סלמון הוא בחומצות שומן מסוג אומגה 3 : EPA, DHA שהן חומצות שומן חיוניות לגוף. ולכן דג זה מומלץ. ואם דג זה מקורו במים קרים ולא בריכות אז גם אין בו אנטיביוטיקה והורמונים. יכול להיות שחברתך התכוונה להוריד את כמות הדג בכלל כמות הכספית היכולה להצטבר בדגים. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן
יפית שלום הייתרון הרב של דג סלמון הוא בחומצות שומן מסוג אומגה 3 : EPA, DHA שהן חומצות שומן חיוניות לגוף. ולכן דג זה מומלץ. ואם דג זה מקורו במים קרים ולא בריכות אז גם אין בו אנטיביוטיקה והורמונים. יכול להיות שחברתך התכוונה להוריד את כמות הדג בכלל כמות הכספית היכולה להצטבר בדגים. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן
שלום, רציתי לדעת האם העובדה שאני לוקחת תוספי ויטמנים (בקפסולות טבעיות), על אף שאין לי חוסר של ויטמינים משפיע לטובה ו/או לרעה על הגוף שלי? תודה!
הנין שלום מדוע אתה לוקח ויטמינים? ואיזה ויטמינים אתה לוקח? ומה המינון שאתה לוקח? אם אתה בריא, מרגיש טוב, מרגיש חיוני ואנרגתי , ואין לך שום סמפטומים ושום בעיות , למה לך לקחת ויטמינים? ויטמינים הם חומרים אורגנים שהגוף לא מסוגל לייצר, המגיעים אילנו מהמזון. ובמזון הספיגה לגוף היא הטובה ביותר. הגוף צריך מינונים מאוד נמוכים של ויטמינים (מקוגרמים, מ"ג). תוספת של אובר ויטמינים יכולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהויטמינים ואפילו רעילות למשל כמויות גדולות של ויטמין A. לכן כאשר רוצים לקחת תוספי מזון צריך להתיעץ עם תזונאית. חשוב לציין שרוב המולטי ויטמינים מכילים כמויות קטנות של ויטמינים שמטרתן תחזוק יומי של האדם כך שהסיכוי לנזק קטן מאוד ואפילו אפסי. בברכת שנה טובה והצלחה טובה בר- שאן
טובה שלום, תודה רבה על תשובתך המהירה. כמו כן רציתי לדעת אם לקיחת L-ליזין 500 מ"ג יכול להזיק אם לוקחים 1 ביום? (הסיבה שחשבתי לקחת היא שאומרים שזה מונע מהרפס להתרבות (זו פעם ראשונה שהופיע לי הרפס)) תודה
צביקה שלום! קראתי את המאמר שלך לגבי מיץ עשב חיטה באתר שלך. רציתי לשאל כמה דברים: 1) איפה בדיוק קונים את זה ובאיזה צורה?(כלומר-קונים את זה מוקפא, בצורה טבעית שלה, או כבר יש מיץ מוכן שנמכר בחנויות. אני לא רוצה לקבל את זה בצורה של כדורים וגם אין לי אפשרות לגדל את זה בבית) 2) הבנתי שצריך לקבל את זה על בטן ריקה בבוקר, כמה זמן אחרי שתית מיץ מומלץ לאכול 3) כמה אני צריך לשתות ועד מתי? האם אפשר לשתות את זה כל יום בלי הגבלת הזמן? 4) קראתי שקילו אחד של עשה חיטה שווה בערכו ל-35 קילו של ירקות ירוקים, זה אומר שכיאלו אירי שתית מיץ לא צריך לאכול את כל הירקות האלה? האם יש עוד משהו שלא שאלתי שעלי לדעת? אודה לך מאוד אם תוכל לעזור לי
אני מבצע אימונים קלים מדי בוקר, כמו ריצה על החוף הים או רכיבה על אופניים מתי עלי לשתות את המיץ, לפני אימון או אחרי? אני מקווה שלא שאלתי יותר מדי שאלות :-) תודה מראש!
תומר שתה את עשב החיטה לפני האימון. בהצלחה טובה בר שאן
תומר שלום 1. היום כמעט בכל דוכן שסוחטים מיצים טבעיים ניתן לקבל עשב חיטה סחוט (סוחטים את עשב החיטה במקום ).בבתי טבע יש עשב חיטה מוקפא אך ככל שעובר זמן מהסחיטה ערכו התזונתי והרפואי יורד. אי אפשר לקבל עשב חיטה בכדורים , אין דבר כזה . 2. אכן כן לוקחים את עשב החיטה על בטן ריקה . ניתן לאכל רבע שעה עד חצי שעה לאחר השתיה. 3. עדיף להתחיל עם חצי כוס פעם ביום .ולאחר מכן לעלות לפעמים ביום. בבוקר ובערב. 4. אני לא מסכימה איתך כי בירקות ירוקים שונים מלבד מרכיבים שהם דומים כל צמח מיצר גם חומרים ספציפים לו . למשל בברוקולי שהוא ירוק יש מרכיבים כמו אינדול 3 קרבינול שלא קיים בעשב חיטה. שתהיה לך שנה טובה והמון הצלחה עם עשב החיטה . טובה בר - שאן
קודם כל תודה על תגובתך! סליחה על הבורות, אבל עדין יש משהו שלא כל כך ברור לי: 1) כמו שהבנתי האפשרות היא לקנות מוקפא בחנות טבע, הרי אי אפשר לרוץ כל בוקר לדוכנים, חוץ מזה זה לדעתי יקר לשתות בדוכנים כל יום 2) אם קונים מוקפא איך זה מגיע? זה מיץ מוקפא או שטיטה מוקפא וצריך לשחוט בבית? או שיש עוד אפשרות אחרת? שוב פעם תודה!
תומר שלום אכן אתה צודק לצערי הרב היום בשביל בריאות צריך לשלם . כאשר קונים מוקפא - אתה קונה את המיץ מוקפא. אם אתה שואל אותי עדיף לשתות את המיץ טרי, שנסחט במקום . הערך הרפואי של עשב החיטה הוא מאוד גדול ועוזר להרבה בעיות. בברכה ושנה טובה טובה בר- שאן