צריכת קלוריות יומית

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/11/2000 | 20:27 | מאת: אבי

רציתי לדעת כמה קלוריות ביום צריך לצרוך נער בן 16 1.70 מטר גובה 54 ק"ג ?

27/11/2000 | 18:54 | מאת: סמדר בן נון

שלום אבי, קודם כל אפשר לומר לבעל הנתונים הנ"ל שמשקלו תקין ומתאים לגובה (הוא יכול אפילו לעלות עוד 2-3 ק"ג). אם אתה מעוניין בנוסחאות - קצובת הקלוריות היומית לפי טבלה היא 2650 קלוריות ליום. אבל - הגוף שלנו (תודה לאל!) איננו נוסחא ואין מספר אחד שמתאים לכולם. צריכת הקלוריות מושפעת גם מנתונים תורשתיים, מקצב חילוף החומרים, מהפעילות היומיומית, מגודל וסדר הארוחות ועוד ועוד.

04/12/2000 | 12:22 | מאת: לימור אהרון

מקווה שתוכלי לעזור לי. אני בת 20 גובה 1.62 ושוקלת 42 וחצי אני מתחת לממצוע ויש לי בעיית אכילה מאוד גדולה אני כמעט כל היום לא אוכלת היתה תקופה לא קצרה שהייתי מקיאה את כל מה שהייתי אוכלת,כיום הפסקתי אבל אני מאוד פוחדת להשמין אף על פי שאני יודעת שאני מתחת לממצוע אני אוכלת ביום לא יותר מ-900-1000 קלוריות ביום אנא תעזרי לי תודה.

מנהל פורום תזונה טבעית