חלבון ביצה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/11/2000 | 13:40 | מאת: יעקב

שלום במתקוני הכנת גלידה ביתית יש להוסיף חלבוני ביצים טריות. שאלתי ? מזהירים אותנו לא לאכול ביצה לא מטוגנת או מבושלת בגלל חשש לחידקים, האם יש ממה להזהר? או להשתמש בתחליף אחר? תודה..

26/11/2000 | 17:00 | מאת: סמדר בן נון

שלום יעקב, אמנם ההמלצה של משרד הבריאות היא לא להשתמש בביצים לא מבושלות, אבל אם הביצים הן ממקור ידוע ומאושר - אין סיבה לחשוש. האיסור מכוון בעיקר לביצים ממשקים קטנים, שלא תמיד עוברים אישורים ממשלתיים, או לביצים שנמכרות שלא דרך המרכולים הגדולים או רשתות שיווק ידועות. אם בכל זאת רוצים תחליפים - קיימים בשוק תחליפי ביצים בצורת אבקה שבאה במקום החלבון. חפש בסופרמרקטים.

מנהל פורום תזונה טבעית