חלבון ביצה
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום במתקוני הכנת גלידה ביתית יש להוסיף חלבוני ביצים טריות. שאלתי ? מזהירים אותנו לא לאכול ביצה לא מטוגנת או מבושלת בגלל חשש לחידקים, האם יש ממה להזהר? או להשתמש בתחליף אחר? תודה..
שלום יעקב, אמנם ההמלצה של משרד הבריאות היא לא להשתמש בביצים לא מבושלות, אבל אם הביצים הן ממקור ידוע ומאושר - אין סיבה לחשוש. האיסור מכוון בעיקר לביצים ממשקים קטנים, שלא תמיד עוברים אישורים ממשלתיים, או לביצים שנמכרות שלא דרך המרכולים הגדולים או רשתות שיווק ידועות. אם בכל זאת רוצים תחליפים - קיימים בשוק תחליפי ביצים בצורת אבקה שבאה במקום החלבון. חפש בסופרמרקטים.