שומנים בדם

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

21/11/2000 | 10:16 | מאת: אבי כהן

שלום לכם שמי אבי כהן ואני בן 50 אשמח אם תעני לי לגבי ערכים של שומנים בדם וכיצד יש לטפל בהם מ מדובר על ערכים בין 800 ל 1600 מדובר על טריגלרצרידים בבדיקה שנעשתה לי נמצא כבד שומני האם יש קשר בניהם

21/11/2000 | 19:17 | מאת: סמדר בן נון

שלום אבי, כבד שומני וטריגליצרידים גבוהים מראים על עודף שומנים שמסתובבים בדם. המקור שלהם הוא שומנים מהמזון וגם עודף של סוכרים וקמח לבן (ראה את תשובתי לשאלה על טריגליצרידים ששלחה אמא לילדה בת 5 ). אם יש עודף משקל - יש לפעול לירידה באופן מיידי ולהתחיל בפעילות גופנית. במקביל - יש להתחיל לצרוך שומן בלתי רווי בתפריט (סוגי המזונות מפורטים בכתבה שכתבתי למגזין האתר על "שומן בריא" - חפש בארכיון המגזין). מומלץ לפנות לדיאטנית לשם המלצות מפורטות יותר, המתאימות לך באופן אישי. אפשר לנסות דרכי (לחץ על השם שלי וכך תגיע לתא הדואר האישי) או דרך קופ"ח, באמצעות הפנייה של רופא המשפחה. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית