עצירה בדיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/11/2000 | 21:51 | מאת: נטע

לפני כחודש וחצי התחלתי בדיאטה ועד עתה ירדתי 10 קילו אך כבר כשבועיים וחצי אין ירידה . קראתי שיש עצירות משום שהגוף מתגונן אך שאלתי היא האם שבועים וחצי זה נורמלי? והאם בעצם אני מורידה במשקל וזה פשוט לא בא לידי ביטוי כשאני נשקלת ואם כן,האם אראה את הירידה בבת אחת.? אשמח לתשובתכם

20/11/2000 | 22:48 | מאת: adi

לנטע שלום, ראשית, הגוף נעצר מידי פעם אם הדיאטה מאוזנת. הסיבה היא: שבדיאטה אנחנו אוכלים פחות, אבל הגוף בהתחלה "לא יודע". העצירה היא לצורך התארגנות. שנית, 10 ק"ג בחודש וחצי זה נראה לי מוגזם סמדר בודאי תרחיב על כך את דיבורה. עדי

21/11/2000 | 19:24 | מאת: סמדר בן נון

שלום נטע, ירידה של 10 ק"ג בשבועיים ואפילו בחודש היא ירידה מהירה מדי שגורמת לגוף להיכנס למצב של הגנה, וללמוד איך לשרוף פחות קלוריות כדי להתקיים. פעמים רבות נגרם נזק לכל החיים בגלל דיאטות כאלה. הנזק יכול להתבטא בכך שאם בעתיד תרצי לעשות שוב דיאטה (כי ברור לי שבקצב ירידה כ"כ מהיר לא תהיה לך שום בעיה לחזור למשקל הקודם...) - הגוף כבר לא יגיב כמו שהוא הגיב הפעם ואז גם בחודש את לא תראי ירידה של 10 ק"ג. את צריכה ללמוד איך לרדת במשקל בצורה מתונה (מקסימום 1 ק"ג לשבוע) כדי שכך תשמרי על המשקל החדש שהושג. עצתי לך - ללכת לייעוץ מקצועי כדי ללמוד איך לעשות זאת נכון מבלי להזיק לגוף. בהצלחה !

מנהל פורום תזונה טבעית