בעיות בבלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/11/2000 | 10:45 | מאת: לאורה

יש לי ילדה עם בעיות בבלוטת התריס ,יש לה בעיה של נוגדנים -היא שמנמונת והתזונה של לקויה לא ניתן לשכנע אותה לאכול בריא- היא במעקב תזונאית מה עוד ניתן לעשות?

19/11/2000 | 19:36 | מאת: סמדר בן נון

שלום לאורה, טוב מאד שילדתך נמצאת במעקב תזונתי. לא כתבת מה הגיל שלה. אם היא ילדה קטנה אז לך עדיין יש את היכולת להשפיע על התזונה הנאכלת, לפחות בבית. אם המבחר הביתי יכיל אוכל מזין ודל קלוריות (פירות במקום ממתקים, חטיף מסוג אחד בלבד, מעדנים דלי שומן וכו') - אז זה מה שהילדה תאכל. אם היא בגיל ההתבגרות הדבר קשה יותר וצריך יהיה לברר מדוע היא מסרבת לשנות את התזונה שלה. אולי אפילו יהיה כדאי לגשת ליעוץ פסיכולוגי משפחתי כדי לברר כיצד מערכת היחסים בבית משפיעה על ההתנהגות שלה. מעבר לזה - פעילות גופנית ! אם היא קטנה - אפשר לרשום אותה לחוג ספורט כלשהו. אם לא - לדבר איתה על חשיבות הפעילות ואולי לבצע אותה ביחד, להגברת המוטיבציה. המון הצלחה ובריאות !

מנהל פורום תזונה טבעית