משקל נמוך

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

18/11/2000 | 19:14 | מאת: ליה

גובהי מטר ושבעים, משקל בערך 49 ק"ג. אני לא בדיאטה ואוכלת נורמלי. האם זה תת-משקל? האם יש קשר בין משקל כזה לאי סדירות במחזור חודשי? אציין כי תמיד הייתי רזה. בת 25

19/11/2000 | 19:41 | מאת: סמדר בן נון

שלום ליה, אכן המשקל שלך נמוך מדי לגובה ואת נמצאת צעד אחד קטן לפני ההגדרה "תת-משקל". ככל שהמשקל נמוך יותר - ההשפעה על אי-סדירות הוסת גדולה יותר, במיוחד אם התפריט שלך לא כולל מספיק ויטמינים, חלבונים ומינרלים שישפיעו על האיזון ההורמונלי בגופך. אם את כבר במצב של אי- סדירות - גשי בדחיפות לרופא נשים + דיאטנית ותתחילי לטפל בגוף שלך כמו שצריך. את יכולה להגיע לדיאטנית דרך קופ"ח או אליי באופן פרטי. בינתיים - נסי לעלות במשקל לפחות ל- 52 ק"ג וגווני את התפריט שלך בכל קבוצות המזון (פירות, ירקות, דגנים, חלבוני בשר, חלבוני חלב ושומן צמחי מזין ). בהצלחה ובתיאבון !

מנהל פורום תזונה טבעית