מאכלי חלב 5%

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/05/2002 | 12:24 | מאת: שרי

שלום לך נירה רציתי בבקשה לדעת אם יש אמת בידיעה שמאכלי חלב 1% לא בריא ועדיף לאכול של 5% חלב ומוצריו,מה דעתך?והאם נכונה הידיעה שפורסם בעיתון לאחרונה ששמן קנולה לא בריא ולעבור לשמן אחר, איזה שמן מומלץ?ואם אומנם שמן קנולה לא בריא מה הסיבה ? בבית אנו משתמשים רק בשמן קנולה או שמן זית ,תודה תודה

לקריאה נוספת והעמקה
08/05/2002 | 19:39 | מאת: נירה אולנד

שלום שרי לא שמעתי על כך שמוצרי חלב 1% שומן פחות בריאים. נכון שבנוכחות שומן רב יותר ויטמין A, ויטמין D וסידן נספגים טוב יותר, אולי לכך הכוונה. אך עדיין אפשר לאכול מוצרי חלב 1% ולקבל ויטמינים אלה ממקורות אחרים. העשרה בסידן מגבירה את ספיגת הסידן גם במוצרי חלב דלי שומן. לגבי שמן קנולה: התעוררה בעיה מסויימת כשהתברר שלפעמים (בתלוי בתהליכי הייצור ומקום הגידול של הקנולה) השמן מכיל כמות קטנה של חומרים רעילים. התגלית הזאת קצת הורידה מזהרו של השמן. יחד עם זאת קשה לדעת אם השמן בבקבוק שיש לך בבית מכיל חומרים רעילים או לא. הכוונה לא להרעלה מיידית, כי אם לחומרים שמזיקים בתוך הגוף בחשיפה לאורך זמן. בעיקרון שמן זית ושמן קנולה מומלצים לשמוש כי יש בהם תכולה גבוהה של חומצות שומן חד בלתי רוויות, שהן הכי רצויות לנו מכל חומצות השומן. לדעתי עדיף להשתמש ככל האפשר בשמן זית מייצור ים תיכוני (תוצרת הארץ, יוון, ספרד), כי בדרך כלל השמן מגיע מזיתים שלא עברו יותר מידי ריסוסים וטיפולים. כשאי אפשר להשתמש בשמן זית בשל טעמו, או לצורך טיגון, אפשר להשתמש בשמן קנולה. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית