מעי רגיז
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום רב שמי גיא ואני בן 26 אני סובל מתסמונת המעי הרגיז מזה שנים לעיתים די קרובות אני סובל מכאבי בטן המלוות בעיקר שילשולים. בכל הבדיקות שביצעתי לא הגלה שום דבר ולכן כל הרופאים שפניתי אמרו לי שאני סובל רק מתסמונת המעי הרגיז. נאמר לי שתוספת של סיבים לתזונה תעזור להקלה על תופעת כאבי הבטן אך לפי מה שקראתי ישנם שני סוגים של סיבים תזונתיים מסיסיים ולא מסיסיים. איזה משני הסוגים מתאים להקלה במקרה של שילשולים אם תוכלי לתת לי דוגמאות לסוגי מזון מתאים אודה לך מאוד. תודה מראש
שלום גיא כפי שכתבת, יש שני סוגי סיבים, ולכל אחד מהם יש פעולה שונה וחשובה. הסיבים המסיסים סופחים הרבה מים, מנפחים ומוסיפים מרקם ליציאות, לכן הם במקרה שלך עוזרים למתן שלשולים (ובמקרים של עצירות הם מקלים עליה). הסיבים הבלתי מסיסים גם הם סופחים מים, אך שומרים על מרקם יותר מוצק. הם עוזרים לגרד מדופן המעי תאים מתים, ולכן תורמים להתחדשות ובריאות של דופן המעי לאורך החיים. גם הם מוסיפים נפח ורכות ליציאה. רוב המזונות הטבעיים מכילים את שני סוגי הסיבים זה לצד זה: בתפוח וקטניות למשל, הסיבים המסיסים נמצאים בפנים, והבלתי מסיסים בקליפה. מזונות הידועים כעשירים בסיבים מסיסים הם תפוח, גזר, קטניות (החלק הפנימי שלהן), שבולת שועל (יש להשיג גם סובין שיבולת שועל, שמכיל בעיקר סיבים מסיסים). סיבים בלתי מסיסים נמצאים במיוחד בסובין חיטה, בקליפות של כל הפירות והירקות, בעלים מכל הסוגים (חסה, תרד, עשבי תיבול וכד'), כרוב, כרובית, ברוקולי וכד'. בעיקרון, אם תקפיד על ירקות, פירות, דגנים מלאים (אורז מלא, לחם מקמח מלא, קוואקר, תירס), וקטניות, כחלק מכל ארוחה, סביר להניח שתחוש הקלה בשלשולים. בהצלחה.