עצה לכל המעוניין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

04/05/2002 | 00:02 | מאת: מיטל

שלום, קוראים לי מיטל ואני בת 19, מביה"ס היסודי אני מנסה לרדת במשקל, אני כבר ניסיתי הכל! החל בדיאטת מרק הכרוב - למרזי מורית - לדיאטה על פי סוג דם - ועד לתה מרזה וכדורים סופגי שומן. תקראו ותקראו טוב: זה לא עובד!!! (לפחות לא לאורך זמן). כל מה שניסיתי או שלא עזר בכלל או שעזר בהתחלה ואחר כך עליתי כפליים בחזרה. היום, אחרי כ- 6 שנים של דיאטות הפסקתי לחפש את הדרך הקלה/דרך הקסם כי אין כזו!!! היום אני אוכלת הכל אבל במידה, בלי תפריט, אני תמיד קמה שבעה מהשולחן, ואני עושה ספורט! (זה הכי חשוב להצלחה בדיאטה). תפסיקו להיות עצלנים, במקום מעלית תעלו במדרגות, במקום לנסוע באוטובוס לקניון תלכו ברגל. תחליפו את הבמבה/ביסלי/שוקולד בגזר/מלפפון/פלפל. דאגו לכך שרוב הארוחה שלכם תכיל ירקות חיים/מבושלים. ותכניסו לעצמכם טוב טוב לראש שאי אפשר לרדת 15 ק"ג בחודש! הדרך הנכונה לרדת היא בין חצי קילו לקילו בשבוע. יותר מזה וישארו לכם סימני מתיחה (צלוליטיס) לאחר הירידה. תחשבו, מה יותר שווה לכם: לרדת 15 ק"ג בחודש ולעלות כפליים אחרי חודש או לרדת קילו בשבוע ולהשאר רזים. כי כשיורדים לאט מתרגלים לאכול פחות. תפסיקו לבזבז כסף אל דיאטות למיניהן ואל מכשירי ספורט שמבטיחים נפלאות, זה בזבוז כסף!!! אני יודעת זאת מנסיון אישי! תפסיקו אם זה עכשיו כי ככל שתעשו יותר דיאטות יהיה לכם יותר קשה לרדת. חבל לכם על הזמן שאתם מבזבזים על תכנון תפריטים ועל חיפוש דיאטות פלא למיניהן. אני ניסיתי את כולם וזה לא שווה את הכסף! לדוגמא, אחת מן הדיאטות שניסיתי הייתה "מרזי מורית", נתנו לי תוכנית של 10 ימים ששילמתי עליה 800 ש"ח!!! ירדתי 3 ק"ג ואחרי חודש-חודשיים עליתי כפליים בחזרה, והלך הכסף! (ושמעתי על עוד עשרות מקרים זהים של אנשים שאני מכירה). אם כבר לרזות אז לפחות בדרך הנכונה! אם יש לכם שאלות, אני אשמח לענות עליהן. מקווה שתתפכחו סוף סוף, מיטל.

04/05/2002 | 12:15 | מאת: נירה אולנד

שלום מיטל כל הכבוד לך שהגעת למסקנה הנכונה, חבל שזה עלה לך בכל כך הרבה כסף , זמן, קילוגרמים ומפח נפש. מקוה שמכתבך יצליח לשכנע אחרים, שעדיין מנסים דיאטה אחר דיאטה ללא הצלחה. עלי והצליחי! (כלומר רדי והצליחי :-))

מנהל פורום תזונה טבעית