ויטמין B12
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
לנירה שלום, אני בת 22 , ואינני אוכלת בכלל מוצרי בשר, רק משום שאינני אוהבת את טעמם. בשר אדום יוצא לי לאכול פעם בכמה חודשים- אפילו שנה , במסעדות בעיקר, ובשר עוף אולי פעם בחודש. מה שכן, אני מאוד אוהבת דגים וכמעט כל יום אני אוכלת קופסת טונה שלמה, או הרינג כבוש ובערך פעם בשבוע סלמון לא מבושל (סושי) שאלתי היא בקשר לויטמין B12 לא עשיתי בדיקות ואני מרגישה טוב באופן כללי (משקל תקין, עושה ספורט). נטורופתית אמרה לי ששימוש בגלולות למניעת הריון מונע ספיגה של ויטמיני B בגוף אז התחלתי לקחת קומפלקס ויטמין B. אני לא יכולה לסבול את הריח של זה ואני שונאת לקחת כדורים, בלי להיות בטוחה במה שנכנס לי לגוף. אני אוכלת גם הרבה אורז מלא, שיבולת שועל וסלטים (בעיקר מלפפונים ועגבניות). האם אני באמת צריכה תוספים לדעתך? מה עוד אני צריכה לאכול בשביל לקבל כמות מספקת של ויטמין B12? אותו הדבר גם לגבי ברזל שנמצא הרבה בבשר אדום בתודה קרן
שלום קרן נכון שגלולות למניעת הריון מפריעות קצת לספיגה, אך אם את אוכלת מספיק מזונות שמכילים ויטמיני B (למשל אורז מלא, קוואקר, לחם מקמח מלא, קטניות, ביצים) לדעתי אין סיבה לדאגה , ואם לא ידוע לך על מחסור , גם אין צורך שתקחי תוסף סתם ככה. לגבי B12: הוא נמצא גם בדגים, ביצים ומוצרי חלב, כך שגם בלי בשר את יכולה לקבל כמות מספקת ממנו. אם את מודאגת את יכולה לעשות פעם בשנה בדיקת דם , ולדעת האם מתחיל חוסר שלו. גם במקרה של B12 אין צורך שתקחי תוסף אם אין סיבה ברורה לכך. לגבי הירקות: נסי לגוון קצת, כדי לקבל גם חומרי מזון אחרים. נסי להוסיף גם ירקות מבושלים מסוגים שונים, וגם בסלט יש עוד הרבה אפשרויות חוץ ממלפפון ועגבניה: חסה, כרוב, גזר, צנוניות, בצל ירוק,עשבי תיבול ועוד. בהצלחה.