טמפה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

01/05/2002 | 00:30 | מאת: שלומית

מעוניינת לדעת מזה טמפה,מה עושים עם זה ולמה זה טוב.

לקריאה נוספת והעמקה
02/05/2002 | 11:47 | מאת: נירה אולנד

שלום שלומית טמפה הוא מוצר תאילנדי, שעשוי מפולי סויה. פולי הסויה עוברים תסיסה (בדומה לכבישה של מלפפונים), ואז נכבשים לבלוק קטן כזה, עד שהוא מתגבש לחתיכה. בדרך כלל הטמפה נאכל טרי, או שנשמר בהקפאה. בדרך כלל מוצרים מותססים מתעכלים יותר בקלות, אז אם יש לך בעיה עם עיכול קטניות או עיכול סויה, טמפה יכול להיות פתרון טוב. גם הטמפה, כמו הטופו, עשירה בחלבון, סידן, ברזל, ויטמינים ומינרלים שונים, ודלה בשומן. לכן היא תחליף טוב לבשר או לדג בארוחה. כדי לבשל, צריך להפשיר את הטמפה, לחתוך אותו לצורות רצויות (קוביות, רצועות , פירורים וכד'), ולהוסיף לתבשילי ירקות בסגנון סיני או תאילנדי. יש כמה מתכוני טמפה בספרה האחרון של פיליס גלזר "המטבח של פיליס" (אני לא בטוחה לגבי השם, העטיפה בצבע ורוד משבצות). בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית