דיאטה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

15/11/2000 | 14:53 | מאת: ניר ל.

ברצוני לברר על סוגי הכדורים ל"הורדה במשקל", ל"המסת שומנים" המציפים לאחרונה את השוק. האם הכדורים אכן עוזרים להורדה במשקל? האם הוא לא משבשים את המערכת המטבולית? כיצד הם פועלים?

15/11/2000 | 19:00 | מאת: adi

שלום ניר, אני לא אשת מקצוע אלא בחורה עם ניסיון חיים (וגם חובשת). לפי מה שאני יודעת, וסמדר ודאי תרחיב את דיבורה על הנושא לאור ניסיונה, כדורים האלה פשוט "מוציאים נוזלים", כלומר: ברגע שאתה מפסיק לקחת אותם, אתה פשוט מעלה במשקל. אם ברצונך לרזות, עליך להבין שירידה בריאה היא תהליך שלוקח זמן. בתחילה אציע לך מספר טיפים: 1. לרשום כל מה שאתה אוכל!!! זה מעצבן, אבל זה מקנה שליטה על מה שאתה מכניס לפה!!!! 2. לבחור פעילות גופנית, שאתה אוהב, ולהתמיד בה!!! 3.להעדיף תמיד מוצרים דלים בשומן ובסוכר על פני אלו העשירים בהם (נכון לגבי כולם!!!( 4.לזהות את הקשיים (אילו זמנים במהלך היום, בפני אילו מאכלים אינך יכול לעמוד( אם ברצונך בטיפים נוספים, תכתוב לי. עדי

15/11/2000 | 19:43 | מאת: סמדר בן נון

שלום שוב, כדורים לירידה במשקל פועלים במספר דרכים, ויש סוגים שונים של כדורים. חשוב להדגיש שאין חומר בעולם שיכול להמיס שומנים. רק פעילות גופנית שתגרום לגוף לנצל את עודפי השומן לצרכי אנרגיה יכולה לגרום להפחתה מהירה של העודפים הללו. באשר לכדורים - יש כדורים שפועלים על איזור הרעב והשובע במוח אבל "בדרך" הם יכולים לפעול על עוד איזורים ולגרום לנזק שתוצאותיו אינן ידועות ויכולות להתבטא שנים לאחר לקיחת הכדור. יש כדורים שעובדים על אי-ספיגה של השומן הנאכל, אבל אם המטופל במילא לא אוכל מזונות שומניים - הכדור לא יעבוד בשבילו... יש כדורים שמכילים סיבי מזון שמתנפחים במגע עם נוזלים ואז הקיבה מתמלאת ויש תחושת שובע. מכל הכדורים - אלה הכי בטוחים לשימוש אבל גם אותם צריך לקחת רק אם ייעוץ ע"י רופא או דיאטן/נית. כל השאר - מכילים חומרים שאין עליהם מספיק ידע בנוגע לפעילותם וליעילותם. לא לחפש פתרונות-קסם !!

16/11/2000 | 13:19 | מאת: ניר ל.

סמדר שלום תודה על התיחסותך לשאלותי. לגבי סוגי הכדורים - תשובתך היתה ידועה לי, אולם את עשית לי סדר במחשבות, ותודה על כך. ברור לי שירידה במשקל מדומה לחשבון עו"ש, תלוי מה נכנס ומה יוצא. לגבי זלילת הלילה - אני מניחה שאקח את עצתך ואעזר בתמיכה פסיכולוגית. השאלה שתמיד התחבטתי בה היא מדוע במשך היום אין לי צורך עז לזלילת יתר, וצורך זה בה לידי ביטוי בשעות הלילה, לאחר שאני חוזרת מפעילויות מעשירות כמו שעורי ציור, זמרה וכו'. שמתי לי שבשעת עייפות, הצורך שלי לזלול הוא עצום. תודה ניר לאה

מנהל פורום תזונה טבעית