קריאטין

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

29/04/2000 | 00:08 | מאת: ram

אבקש לדעת פרטים אודות הקריאטין, מהו? מה תפקידו בגוף? והיכן ניתן ללמוד על זה פרטים נוספים. תודה

29/04/2000 | 10:07 | מאת: ifat klein

שלום רב הקריאטין הנו תוסף מזון שהוא למעשה חומצת אמינו המסונתזת בגוף מגליצין,ארגינין ומתיונין .צאיכה ממולצת ליום :2 גר'. מאוחסן בעיקר בשרירים.מטרתו היא לשמש סובסטרט לפוספולילציה של המעגל האנרגטי בגוף.מתן תוספת גדולה שלו בזמן פעילות קצרת מועד עשוי להעלות את הכח של המתעמל. מדובר על עליה בכח ובעבודה עצימה-קצרת מועד-5-15%. לא עוזר לפעילות אירובית. השריר מתפתח טוב יותר שיש תוספת קריאטין . העמסת קראטין: 15-25 גר' ליום.מומלץ בתוספת של 380 גר' גלוקוז. בעקרון לא דווח על תופעות לואי מסוכנות. תוכל למצוא מידע רב ברשת תחת תזונת ספורט.

מנהל פורום תזונה טבעית