תזונה לילד בן 4

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/11/2000 | 23:35 | מאת: אוסנת

שלום רב, יש לי ילד בגיל 4 וחצי, הוא בדרך כלל אוכל טוב אפילו טוב מאוד אך יש לי מס שאלות אליך 1. האם זה טוב לאכול הרבה בשר ( עוף, כבד הרבה ובקר) הוא פשוט משוגע על בשר. 2. הוא כל הזמן מבקש ממני גבינה מלוחה והוא אוכל אותה בקוביות גדולות ובכמויות גדולות שאפילו אני לא מסוגלת לזה בגלל המליחות בלי לחם רק את הגבינה האם זה טוב לצרך כל כך הרבה מליחות בגיל כזה או שיש בעיה כל שהיא אגב גם לגבי דגים מלוחים הוא יכול לאכול 5,4 חתיחות בלי לשתות האם זה בריא? אודה לך מאוד אם תעזרי לי עלי לציין שהוא לא שמן בכלל ולוקח ויטמינים יום יום. תודה

15/11/2000 | 20:00 | מאת: סמדר בן נון

שלום אסנת, יש ילדים שמפתחים אהבה למוצרים מלוחים. בד"כ אין סיבה לדאגה אבל את יכולה להתייעץ עם הרופא האם לדעתו יש לבתע בדיקות מסויימות (בדיקות דם ולא יותר). חשוב להקפיד שהילד ישתה הרבה נוזלים ובאופן כללי לא לחשוף אותו יותר מדי למזונות כ"כ מלוחים, או להגיש לו מראש כמות קטנה. גם לגבי הבשר אינני רואה בעייה. לגבי הויטמינים - אם הילד אוכל את כל קבוצות המזון, כולל פירות וירקות, מתפתח באופן תקין ואיננו מתלונן על עייפות או חולשה/כאבי ראש וכו' - אני לא רואה סיבה מדוע עליו לקחת ויטמינים. עדיף לקבל ויטמינים מהמזון ולא מכדור. הרבה בריאות ואושר !

מנהל פורום תזונה טבעית