שאלה נוספת - דיאטה דלת שומנים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

13/11/2000 | 18:48 | מאת: ענת

לסמדר שלום! קודם כל תודה על ההתייחסות לשאלתי לפני שבוע בנושא דיאטה דלת שומנים, יש לי עוד כמה שאלות בנושא: 1. מה בנוגע לשמן בסלט? 2. האם טונה בשמן צמחי מותרת? 3. עד כמה ג"ר שומן ל 100 ג"ר מזון, זה עדיין דל שומן? 4. האם יכול להיות שהגוף רגיש לגבינת קוטג' ולא לגבינה רגילה? 5. מה בנוגע לדגים מלוחים, דגים כבושים ומלפפונים חמוצים? האם הם מותרים? 6. האם כל סוגי הדגנים, הפחמימות והקטניות מותרים? ושוב תודה ענת

13/11/2000 | 19:30 | מאת: סמדר בן נון

הי ענת, קודם כל את צריכה לזכור שאינני עוקבת אחר השאלות והיית צריכה לכתוב בדיוק על מה עניתי לך - הייתי צריכה לדפדף ולמצוא אותך... בעיקרון - לדיאטה דלת שומן המתאימה לך אישית את צריכה לפנות לייעוץ פנים-אל-פנים כי התפקיד שלי כאן הוא לתת מענה ראשוני לשאלות כלליות בד"כ. באופן עקרוני אין בעיה לשלב שמן בסלט ומאכלים המכילים קצת שומן אבל הכמויות המדויקות משתנות מאדם לאדם וזה תלוי בנתונים האישיים, בחומרת הבעיה וברגישות האישית של כל אחד. אולי את רגישה למזון חמוץ או מלוח, או למאכל מסוים שגורם לך לכאבים או להפרעות במערכת העיכול- אבל זה עניין שאת צריכה לבדוק עם הגוף שלך לפי ניסוי וטעייה. את יכולה לפנות אליי או לכל דיאטנית קלינית אחרת בקופ"ח ליעוץ מעמיק יותר. רפואה שלמה !

מנהל פורום תזונה טבעית