ברוקולי
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום אבקש לדעת מה התועלת באכילת ברוקולי? האם זה עוזר מבחינה רפואית למשהו?ובמה? ומה תוכלי לספר לי לגבי הברוקולי? האם זה טוב לאכילה לגבי מחלות מסוימות בברכה ותודה מראש מלכה
מלכה, 1. אומרים שנשאר ויטמין c אחרי הבישול ובשבילי זו עסקה טובה כי אני לא נוגעת בפירות הדר. 2. כמו כל הירקות הירוקים, יש בו תאית. 3. על איזה מחלות מדובר? עדי
שלום מלכה ברוקולי הוא קודם כל ירק, המכיל ויטמינים ומינרלים מסוגים שונים, וסיבים תזונתיים, ולכן הוא רצוי לאכילה בכל מקרה. מלבד זאת, בברוקולי יש חומר פלאי בשם סולפורפאן. מחקרים הראו שסולפורפאן מצליח להגיע לתאים שונים בגוף, להכנס לתוך התא, ולהוציא משם פיזית חומרים מסרטנים, בדרך כלל עוד לפני שהספיקו לעשות נזק. אין ספק שכולנו רוצים את החומר הזה אצלנו בגוף. השינויים שחומרים מסרטנים גורמים לחומר הגנטי בתוך תא יכולים לגרום לסרטן, אך גם לשינויים אחרים כמו לגרום לתא למות לפני הזמן (אם מדובר בתא מוח לא יהיה לו תחליף), לבעיה בתפקוד התא (ואם התא הזה הוא תא מתפקד בלבלב או בכבד אז שוב הפסדנו), כך שלא חייבים להתייחס רק לפעולה הדרמטית של מניעת סרטן, יש פעילויות פחות דרמטיות שקורות יום יום בתאים רבים בגוף וגורמות לנו להזדקן מהר יותר. גם בתחום הזה סולפורפאן יכול לעזור למנוע נזק. על מנת למנוע אי הבנה חשוב לי לציין שחומרים שונים ומשונים כמו סולפורפאן בברוקולי מתגלים כיום בכל פרי וירק כמעט. יש עוד המון חומרים מסוג זה, בעלי פעילויות מבורכות שונות, שעוד לא התגלו, או שהם עדיין בשלבי גילוי ראשוניים. חומרים אלה, ששמם הכללי הוא "פיטוכימיקלים"(כימיקלים צמחיים), עוזרים לנו מאד במלחמתנו נגד הזמן ונגד מחלות כרוניות וניווניות שונות. זו הסיבה לכך שתמיד עדיף לאכול ירקות ופירות, רצוי מידי יום ומידי ארוחה, ולא להסתפק בגלולת ויטמינים במקום. בתיאבון ולבריאות.