תזונת תינוקות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

12/11/2000 | 10:56 | מאת: לילך

יש לי ילד בן שנה. מגיל 10 חודשים היא נמצא במעון ששם הוא אוכל מרקים, תבשילים, פתיתים,פירה,מוצרי חלב,לחם וביצים. עד שהלך למעון הוא היה אוכל דיסות ופירות טחונים בבקבוק. כיום הוא מסרב לאכול בבית דיסות בבקבוק ובעצם רק שותה שתיה מהבקבוק. בבית הוא אוכל כל מה שאני מכינה לי ולבעלי ונהנה מאוד בעיקר ממאכלים בעלי תיבול פיקנטי על גבול החריף. האם זה יכול לגרום לו נזק כלשהו? עיניין נוסף: זהו ילדהו הראשון ובעלי מאוד מפחד שהילד יחנק מחתיכות אוכל. למעשה הוא אינו מסכים אתן לילד להחזיק ביד ולאכול לבד: במבה,חתיכת לחם, פלחי תפוז או תפוח. האם הוא צודק? שאלה אחרונה: בגן ,מטעמי כשרות,אין מטבח בשרי והילדים מקבלים תחליפי סויה. איזה סוגי בשר ועוף אפשר לתת לילד בגיל שנה?

13/11/2000 | 19:02 | מאת: סמדר בן נון

שלום לילך, קודם כל אפשר להרגיע את בעלך - מגיל שנה התינוק כבר יכול להאכיל את עצמו ולאכול מאכלים מוצקים שניתן להחזיק ביד. יש תינוקות שכבר בגיל 8 חודשים מתחילים לנסות לאכול לבד. זה גם תלוי בהתפתחות תנועות השיניים והלשון, וההתאמה שביניהן. כל עוד נותנים לילד חתיכות בגודל סביר, המתאים לגילו, אין סכנה של חנק. הסירוב של הילד לאכול דייסות מבקבוק הוא מאד בריא - הוא רוצה אוכל של גדולים ! זה נהדר שהילד נחשף למאכלים שאתם אוכלים ומתנסה במגוון של מאכלים. לגבי התיבול והטעם - הוא עוד יכול לשנות את טעמו והעדפותיו מספר פעמים. לא מומלץ להרגיל את הגוף למזון מאד מלוח, וזה גם מחייב שתייה מרובה, ומזון חריף יכול גרום לרגישות במערכת העיכול ( אצל אוכלוסיות שקיימת אצלם הרגישות הזאת). ולגבי הבשרים - כל סוגי הבשרים מומלצים, אפילו פילה של דג (ללא עצמות כמובן...). אפשר להגיש לו נתחונים קטנים של עוף או בקר ואפילו כבד מדי פעם (טחון או קצוץ) כדי להעלות לו את רמת הברזל בגוף. גם קציצות הן מקור לבשר שעשוי במרקם נוח ללעיסה. בקיצור- על פחד ! אתם מוזמנים להתייעץ איתי כדיאטנית ילדים באופן פרטי או לפנות לדיאטניות הילדים בקופ"ח כדי לקבל עוד פרטים.

13/11/2000 | 19:02 | מאת: סמדר בן נון

שלום לילך, קודם כל אפשר להרגיע את בעלך - מגיל שנה התינוק כבר יכול להאכיל את עצמו ולאכול מאכלים מוצקים שניתן להחזיק ביד. יש תינוקות שכבר בגיל 8 חודשים מתחילים לנסות לאכול לבד. זה גם תלוי בהתפתחות תנועות השיניים והלשון, וההתאמה שביניהן. כל עוד נותנים לילד חתיכות בגודל סביר, המתאים לגילו, אין סכנה של חנק. הסירוב של הילד לאכול דייסות מבקבוק הוא מאד בריא - הוא רוצה אוכל של גדולים ! זה נהדר שהילד נחשף למאכלים שאתם אוכלים ומתנסה במגוון של מאכלים. לגבי התיבול והטעם - הוא עוד יכול לשנות את טעמו והעדפותיו מספר פעמים. לא מומלץ להרגיל את הגוף למזון מאד מלוח, וזה גם מחייב שתייה מרובה, ומזון חריף יכול גרום לרגישות במערכת העיכול ( אצל אוכלוסיות שקיימת אצלם הרגישות הזאת). ולגבי הבשרים - כל סוגי הבשרים מומלצים, אפילו פילה של דג (ללא עצמות כמובן...). אפשר להגיש לו נתחונים קטנים של עוף או בקר ואפילו כבד מדי פעם (טחון או קצוץ) כדי להעלות לו את רמת הברזל בגוף. גם קציצות הן מקור לבשר שעשוי במרקם נוח ללעיסה. בקיצור- אל פחד ! אתם מוזמנים להתייעץ איתי כדיאטנית ילדים באופן פרטי או לפנות לדיאטניות הילדים בקופ"ח כדי לקבל עוד פרטים.

מנהל פורום תזונה טבעית