בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/11/2000 | 20:44 | מאת: ויקי

האם ישנה תזונה מסויימת לסובלים מתת פעילות של בלוטת התריס? האם יש מזונות שונים שגורמים להשמנה בעוד שאצל אנשים שאינם סובלים מתת פעילות אין השפעה כזו?

11/11/2000 | 20:54 | מאת: adi

לויקי שלום, לגבי מזונות, אני ממש לא יודעת, אבל מה שאני כן יודעת הוא, שמי שסובל מתת פעילות של הבלוטה, שמקבלים אלטרוקסין. אני יודעת כי אני סובלת מהבעיה ואני מקבלת את הטיפול. עדי

13/11/2000 | 19:11 | מאת: סמדר בן נון

שלום ויקי, אין הרבה הבדלים בין תזונה של אדם בריא לסובלים מתת- פעילות של הטירואיד. יש סברה שאומרת שמאכלים ממשפחת הכרוביים עלולה להחמיר את המצב (לא ידוע לי המנגנון) ולכן מומלץ להפחית אכילה של כרוב (כל הסוגים) וכרובית. לא ידוע לי אם יש שיפור ברגע שנמנעים מלאכול את המזונות הללו - אבל אפשר לנסות. מה שבטוח, מנסיוני עם חולי ( ובעיקר חולות) של היפוטירואידיזם - יש להשקיע יותר מאשר אנשים בריאים בפעילות גופנית, מאחר והגבלה קלורית בלבד תיתן ירידה איטית הרבה יותר. פעילות מהנה !

מנהל פורום תזונה טבעית