מה עדיף
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
הי, האם נכון שכפית דבש עדיפה על כפית סוכר (גם סוכר חום) או שזה סתם אותו הדבר? האם יש המלצה לתזונה היכולה למנוע אקנה?? או אילו סוגי מאכלים ידועים כיכולים להחמיר אקנה? תודה, איריס
שלום איריס מבחינת הראיה התזונתית המערבית הרגילה, אין כל הבדל משמעותי בין כפית סוכר לבן, סוכר חום או דבש. כולם מכילים 20 קלוריות, הסוכר החום והדבש מכילים כמות מזערית של ויטמינים ומינרלים, וזה אמנם ייתרון על הסוכר הלבן, אך למעשה הכמות כל כך קטנה שאין הבדל אמיתי ביניהם. אז תבחרי את מה שאת אוהבת, ובכל מקרה נסי להקטין את השמוש בכל שלושת הממתיקים המרוכזים הללו. לגבי האקנה: פעם היתה סברה שכדי להקטין את התופעה צריך להמנע ממזונות שומניים, מטוגנים וכד'. היום כבר די ברור שגם מי ששומר על דיאטה טבעונית מוקפדת ונמנע משומן, אם בגנים שלו כתוב שיהיה לו אקנה, אז כלום לא יעזור. כמובן שעדיין רצוי בהחלט להקטין את כמות השומן בתפריט, להשתדל להמעיט באכילת מזונות מטוגנים, חטיפים עתירי שומן, עוגיות ומאפים שומניים וכד'. לבריאותך הכללית ולמשקל תקין אין ספק שיש כאן חשיבות גדולה. לגבי האקנה- לא בטוח שזה ישנה משהו. מה שאת יכולה לעשות מבחינת האקנה הוא שני דברים: 1. להקפיד על רחיצה עדינה של הפנים עם סבון פנים עדין מידי יום (לא פילינג, גרגרים או חומרים שורטים, רק סבון פנים עדין, אבל כל יום). 2. לפנות לרופא נשים. מאחר והאקנה נגרם בין היתר מסיבות הורמונליות, ייתכן שתוכלי להקל על המצב על ידי לקיחת גלולות מסויימות. נסי לשאול גם בפורום רפואת עור ובפורום גינקולוגיה. בהצלחה.