חרובים
דיון מתוך פורום תזונה טבעית
שלום שמעתי שהשרייה במים של פירות או ירקות פוגעת בערכם התזונתי אך זוהי גם דרך לריכוך חרובים כדי שיהיה אפשר ללעוס אותם. יש דרך אחרת? תודה
לקריאה נוספת והעמקה
נכון מאוד בני. רק בשביל הכייף, קיים ממרח חרובים בחנויות הטבע
וגם די טעים
שלום בני כשמדובר בפרי יבש כמו חרוב, השריה במים מוסיפה לו לחות ואכן עוזרת לו להיות יותר לעיס ופחות מרוכז. ההפסד במי ההשריה הוא של ויטמינים ומינרלים שבחלקם מוצאים את דרכם אל מחוץ לפרי. מאחר והחרוב הוא מרוכז מאד וקליפתו קשה, סביר להניח שההפסד הוא יחסית קטן, וגם אכילת חרוב לאחר ההשריה עדיין תתן לך מספיק חומרי תזונה חשובים. השריה של ירקות ופירות טריים נראית לי מיותרת לחלוטין. כדי להפחית את ההפסד, נסה להשרות את החרובים או פירות יבשים אחרים לזמן הקצר ביותר האפשרי כדי לקבל את האפקט של ההתרככות במינימום הפסד תזונתי. בתיאבון.