ערכים

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

11/04/2002 | 00:33 | מאת: דני

שלום האם מישהו יכול לתת לי פרטים אודות האינדקס הגליקימי של: א) במבה ב) בייגלה רגיל ג) בייגלה חיטה מלאה ד) עוגיות מלוחות מיזרחיות ובנוסף אם אפשר אינדקס גליקמי וקלוריות עבור : בייגל עגול קשה (לא פרטזל ולא הביגל הרך) ת מישקלו בערך כ- 170 - 180 גרם תודה

לקריאה נוספת והעמקה
11/04/2002 | 00:35 | מאת: גלית

שלום דני אינני יודעת את הערכים אבל מהדיון בנושא שראיתי נראה שאף אחד כאן לא ממש יודע מה הוא אומר (ללא כוונה לפגוע במישהו)

11/04/2002 | 08:43 | מאת: לזר

שלום גלית, מדוע את סבורה כך? נסי לפסול אותי למשל, לאחר עיון במקום הזה: http://www.tcb.ac.il/type1file/gi.html בהצלחה

11/04/2002 | 08:47 | מאת: לזר

שלום דני, לקבלת תשובה מוסמכת, תחילה ישראל צריכה להכיר את הנושא פורמלית. לאחר מכן צריך לבצע מדידה בהתאם לתקן שנקבע באוסראליה וקנדה ורק אז נידע את התושבה הנכונה. בינתיים אפשר רק לנחש. לא אעשה זאת. בטבלאות המקוריות המוצרים שהזכרת לא זמינים. תוכל להחליט לבד לגבי איכות המוצרים שהזכרת, לאחר שתתמודד עם הנושא לבד, כמו שאני עושה כל הזמן. בהצלחה

11/04/2002 | 08:51 | מאת: לזר

אם תרצה לדעת כיצד לבצע את המדידה, עיין בדף הזה: http://www.tcb.ac.il/type1file/gi.html ובדף שבא אחריו. בהצלחה עם המשימה

12/04/2002 | 20:44 | מאת: נירה אולנד

שלום דני ממילא ערכי האינדקס הגליקמי הם לא מספרים מוחלטים, כי אם ערך שהוא יחסית למשהו אחר (למשל יחסית לגלוקוז, או יחסית ללחם). לכן פחות חשוב מהו הערך המדוייק של כל פריט, ויותר חשוב להבין את העיקרון. כשאתה רוצה לדעת באיזה מוצר רמת הסוכר בדם תעלה יותר מהר, אז ככה: אם מדובר רק בקמח לבן, רמת הסוכר תעלה יחסית מהר קמח מלא- רמת הסוכר עדיין תעלה מהר, קצת יותר לאט מאשר במקרה של קמח לבן. אם במוצר יש הרבה שומן (למשל עוגיות מזרחיות)- השומן מאט את ספיגת הסוכר בדם, ולכן הספיגה תהיה איטית יותר. לגבי במבה: תירס גורם לעליה איטית יותר של סוכר בדם, גם בוטנים מאטים את ספיגת הסוכר, וכמובן תכולת השומן בבמבה היא אדירה. לכן רוב הסיכויים שרמת הסוכר תעלה הכי לאט מאכילת במבה. (לעומת זאת כמות הקלוריות בבמבה הכי גבוהה, לכן הכרס תעלה הכי מהר). בתיאבון.

13/04/2002 | 03:37 | מאת: דני

מה לגבי הבייגל העגול הקשה (לא בייגלה) - מה ערכו הקלורי ? (משקל כ- 180 גרם)

מנהל פורום תזונה טבעית