דבש

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/04/2002 | 10:41 | מאת: איילת

האם אכילת דבש אכן בריאה ? באיזה כמות ביום? מה הקשר בין הדבש לבין גלוקוז גבולי (105 יח') ? מאילו מזונות רצוי להימנע במצב זה ?

לקריאה נוספת והעמקה
08/04/2002 | 13:01 | מאת: לזר

היי איילת, רמת סוכר גבולית היא 126 בצום (8 שעות בלילה לא לאכול ולמדוד בהשקמה). אין שום קשר בין הדבש והגלוקוז שיש לכולנו בדם. תוכלי כפית ביום אם בא לך. אין צורך יותר. כל טוב

12/04/2002 | 19:32 | מאת: נירה אולנד

שלום איילת מבחינה תזונתית דבש לא ממש שונה מסוכר לבן או מסוכר חום. הוא אמנם במצב צבירה יותר נוזלי, ומכיל קצת ויטמינים ומינרלים, אך למעשה מעלה את רמת הסוכר ותורם קלוריות באותה מידה כמו סוכר. לכן, כפי שכדאי להפחית את כמות הסוכר , כדאי באותה מידה להפחית גם את השימוש בסוכר חום ובדבש. רמת סוכר בצום של 105 עדיין לא נחשבת לגבוהה מידי , וכדאי לעשות בדיקות חוזרות מידי פעם לוודא אם אמנם התוצאה הזו מצביעה על מגמה, או שהיא היתה מקרית. אם אכן באופן עקבי רמת הסוכר בדם בצום עולה על 108 (המקלים אומרים, מעל 120), אז כדאי שתקבלי ייעוץ מפורט ומסודר מדיאטנית דרך קופת החולים שלך או באופן פרטי, על איך לארגן לעצמך תפריט יומי מתאים שיעזור לרמת הסוכר לא לעלות מידי, ואולי אף לרדת. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית