עיכול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

08/11/2000 | 16:26 | מאת: יעל

שלום רב, ראשית תודה על תשובתך בעניין קודם דנו. קראתי מאמרים על כך שירקות בעיקר ירקות מסויימים עוזרים למערכת העיקול ולפעולת המעיים - מה הם הירקות? עלי לציין שאני לא מרבה בשתייה - כמה כוסות מים בממוצע על אדם לשתות? תודה.

08/11/2000 | 18:04 | מאת: adi

יעל שלום, לגבי ירקות, אני לא לגמרי בטוחה, אבל מים צריך לשתות לפחות 8 כוסות ביום. עדי

09/11/2000 | 18:03 | מאת: סמדר בן נון

שלום יעל, החומרים שבירקות שעוזרים לפעילות מערכת העיכול הם הסיבים התזונתיים. פירוט על תפקידם ואופן פעולתם את יכולה לקרוא בכתבה שכתבתי למגזין האתר על סיבים (מופיעה בגיליון זה). כל הירקות מכילים סיבים, במיוחד הקליפה שלהם, ויש ירקות עשירים בהם במיוחד: כרוב, גזר, חסה, סלק, ברוקולי, צנון, סלרי. את מוזמנת לקרוא בכתבה על מקורות נוספים לסיבים. לגבי מים - יש לשתות כמות שקודם כל תכסה על כמות השתן שהכליות אמורות להפריש ביום וזה בערך 2 ליטר, כלומר - 8 - 10 כוסות. בכל אופן - צבע השתן שלך יכול להראות לך האם את בחוסר נוזלים או לא - ככל שהוא יותר שקוף זה אומר ששתית מספיק. לרוייה !

מנהל פורום תזונה טבעית