"יום קיזוז" בדיאטה ובדיקות רפואיות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

07/11/2000 | 10:07 | מאת: סיגלית

סמדר שלום. ברצוני לשאול שתי שאלות: 1. במידה ויש לי תחושה שבעיית ההשמנה שלי ואי-הצלחתי לרדת במשקל קשורה אולי לבעיה רפואית, לאיזה רופא עלי לפנות ואיזו בדיקות לבקש לעשות. 2. האם את ממליצה על "יום קיזוז" לאחר יום או סופשבוע של אכילה מופרזת? הכוונה היא ליום שבו עושים מעין ניקוי לגוף. אם כן, מה את ממליצה לאכול ביום כזה, מבלי להרוס עוד את חילוף החומרים. בתודה, סיגלית

07/11/2000 | 15:36 | מאת: adi

שלום סיגלית, אני לא אשת מקצוע, אבל בחורה עם ניסיון חיים, ואוכל להציע לך מספר עצות שיוכלו להקל עלייך: 1. באמת לפנות לרופא המשפחה שלך ולבקש ממנו בדיקות לחילוף החומרים, זה בהחלט יעזור!!!. 2.לרשום כל מה שאת אוכלת!!!! זה מעצבן, אבל זה מקנה לך שליטה לגבי מה שנכנס לך לגוף ומה שיוצא ממנו. 3. לבחור איזה פעילות גופנית את אוהבת ולהתמיד בה!!! 4.להעדיף מזונות דלים בשומן ובסוכר על אלה העשירים בהם. 5. לעשות זאת בפיקוח. עדי

07/11/2000 | 18:53 | מאת:

שלום סיגלית, 1.את יכולה לבקש הפנייה לרופא אנדוקרינולוג שהוא מומחה לבלוטות הגוף ויוכל לבדוק האם ההשמנה קשורה לבעיה הורמונלית. גם רופא המשפחה שלך יוכל לתת לך בדיקת דם פשוטה של הורמון בלוטת התריס, האחראי על חיולף החומרים. 2. לפעמים אני משלבת יום קיזוז כאשר המשקל "נתקע" או עלה אבל זה משתנה מאדם לאדם. יש אנשים שאני נותנת להם פחות פחמימות, יש כאלה שאני נותנת להם רק פחמימות - תלוי בגוף, בסדר היום ועוד.