שאלה לנירה - סידן

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2002 | 19:11 | מאת: שלומית

בספרך "בקיצור נמרץ" את ממליצה למנותחי קיצור קיבה לקחת תוסף סידן דוקא בארוחה המכילה מוצרי חלב. למה?

לקריאה נוספת והעמקה
25/03/2002 | 09:36 | מאת: נירה אולנד

שלום שלומית סיפור הסידן הוא סיפור מורכב, ובכוונתי לכתוב מאמר שלם בנושא בקרוב. בקצרה אפשר לומר: יש לא מעט גורמים שמפריעים לספיגת סידן, ולעומת זאת גורמים שעוזרים לספיגה. מוצרי חלב, שמכילים סידן באופן טבעי, מאפשרים גם לסידן שבתוסף להספג בצורה טובה יותר. לעומת זאת, מזונות בשריים מכילים ברזל, שמתחרה עם הסידן על הספיגה באתרי הספיגה השונים במעי, ולכן הספיגה גם של הסידן וגם של הברזל תהיה פחות טובה. גם חומרים שונים שנמצאים בדגנים כמו לחם, מזונות כמו תרד, קקאו וקפאין מפריעים לספיגה של סידן (וגם לספיגה של ברזל). נוכחות של ויטמין C בסביבת הסידן דווקא עוזרת לספיגתו בצורה אופטימלית. לכן, כדי שתוסף סידן יהיה יעיל, כדאי לקחת אותו בסביבה שתתמוך בספיגתו: מוצרי חלב, וירק או פרי עשירים בויטמין C כמו עגבניה, פלפל, קולרבי, כרוב רגיל, בצל ירוק, עשבי תיבול, תות שדה, מלון, פרי הדר, קיווי, גויאבה. לעומת זאת כדאי להשתדל לא לכלול באותה ארוחה מזונות שמפריעים לספיגה, כמו בשרים למיניהם, שתיית תה קפה או קולה בצמוד לארוחה, וכד' (להמליץ על המנעות מאכילת לחם למי שיכול לאכול לחם נשמע לי קצת מוגזם, אך ללא ספק אורז או תפוחי אדמה יפריעו לספיגה פחות מאשר מוצרי חיטה). בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית