שאלה

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

20/03/2002 | 16:22 | מאת: דנה

למה ממומלץ לאכול לחם שיפון או מקמח מלא. מה רע בלחם רגיל? באיזה מהם יש פחות קלוריות?

לקריאה נוספת והעמקה
20/03/2002 | 17:15 | מאת: לזר

שלום דנה, אין קשר למספר הקלוריות. הלחם הרגיל שהוא קמח חיטה טחון בצורה עדינה ביותר נספג במהירות גדולה למחזור הדם ומעלה את רמת הסוכר ובעקבות זאת גם את רמת האינסולין, כך שיש הפרה לא רצויה של מטבוליזם הפחמימות בגוף - תופעה לא בריאה עבור אדם בריא. עדיף לחם מלא, טחון גס ככל האפשר או לחם דגנים.

20/03/2002 | 18:50 | מאת: נירה אולנד

שלום דנה מבחינת קלוריות הלחמים הרגילים זהים, וגם הלחמים הקלים זהים בדרך כלל. ההבדל הוא בתכולת הסיבים התזונתיים: בלחם לבן יש כמות נמוכה של סיבים תזונתיים, ובלחם מקמח מלא או מועשר בסיבים או לחם שיפון יש הרבה יותר סיבים תזונתיים. הסיבים ממלאים מספר תפקידים חשובים: הם תורמים לתחושת שובע לאורך יותר זמן, תורמים לבריאות מערכת העיכול, עוזרים ליציאה טובה וסדירה ולמניעת עצירות. כמו כן לסיבים נקשרים ויטמינים ומינרלים , שקיימים בכמות גדולה יותר בלחם המכיל את הסיבים, וחסרים בלחם שאינו מכיל סיבים. בתיאבון.

מנהל פורום תזונה טבעית