נפיחות בבטן וחוסר נוחות

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/04/2000 | 16:36 | מאת: אברהם

שלום. כבר לפחות 10 שנים אני סובל ממצב בלתי נסבל שבו הקיבה שלי נפוחה, גזים מכל הכוונים, תחושת צריבה בבטן, צרבת (יש לי גם המון בעיות עור והבנתי שיש קשר חזק ומוכח). אחרי אוכל הבטן מתנפחת כמו אשה בהריון, אבל אצלי זה מהיר יותר. ניסיתי להוריד לחם. ניסיתי להוריד דברי חלב. כמעט ולא שותה מוגזים(קולה בעיקר). ניסיתי טיפול ע"י שתיית חליטת שוש קירח (ליקוריש)-במך כחודש פעמיים ביום. אבל מר וגועלי. עזר רק מעט. בבדיקה סקופית (דרך הפה) לא נמצא משהו. גסטרולוג חוכמולוג אחר טוען שהדבר נגרר מבעיות רגשיות. אבל מה, אני לא יכול יותר לסבול את זה - חייב פתרון. אנא עזרו!

28/04/2000 | 13:49 | מאת: ifat klein

שלום רב האם ניסית ללכת לתזונאי? יש תזונאים המתמחים בבעיות גסטרו ואולי יוכלו לעזור לך. למשל רוני ברוך הנה תזונאית באיכילוב שעובדת רק בתחום הזה.כדאי שתפנה אליה. בכל אופן הרעיון הכללי הוא להמנע מכל מה שמכיל סיבים תזונתיים כמו:לחם חי פיצוחים,פירות וירקות,קטניות,תפו,א,תירס,אפונה ומוצרי חלב. יפעת קליין

מנהל פורום תזונה טבעית