אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

26/02/2002 | 13:34 | מאת: נעמה

איך צמחונים משלימים אומגה 3 במידה ולא אוכלים מאכלי ים בכלל? (חוץ מנטילת ויטמין)

לקריאה נוספת והעמקה
26/02/2002 | 19:21 | מאת: נירה אולנד

שלום נעמה שאלה טובה. די קשה להם להשיג את אומגה 3. יש טענה שזרעי פשתן מכילים חומצות שומן אומגה 3. יחד עם זאת, יש לטחון אותם ממש קרוב לאכילה, אחרת השומן בהם מתעפש מהר והופך להיות רעיל. כף או שתיים של זרעי פשתן ליום אמורים לספק כמות סבירה של חומצות שומן אומגה 3. חשוב לציין גם שזרעי הפשתן בדרך כלל מרוססים מאד, ורצוי לאחר הקניה לשטוף אותם היטב, לייבש היטב, ולאחסן במקרר. וכאמור, לטחון מידי יום רק את הכמות הנאכלת, סמוך לאכילה. אכילת הזרעים השלמים חסרת טעם, כי קליפתם אינה חדירה לאנזימי העיכול שלנו, והם לא מתעכלים. בתיאבון.

28/02/2002 | 18:11 | מאת: ניקולט

נעמה, כפי שנכתב למעלה תקפידי שהגרעינים יהיו טריים ולא מעופשים. טחינה ביתית יום יומית במטחנת קפה עדיפה. אפשר לטחון בבית כמות ליומיים שלושה ולאכסן במקרר. לבריאות.

22/03/2002 | 22:36 | מאת: שאול

קירור לא בולם את העיפוש? יש פישתן אורגני , אני מקווה שהוא נקי מריסוסים. לשטוף ולייבש הופך זאת לטירחה רצינית. בתודה

26/02/2002 | 23:30 | מאת: ניקולט

אכילת זרעי פשתן עוזרת גם במקרים של עצירות. מדובר בזרעי פשתן טחונים כפי שהוסבר לעיל.

27/02/2002 | 10:45 | מאת: נעמה

זרעי פשתן טריים?

מנהל פורום תזונה טבעית