ברזל

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/02/2002 | 02:02 | מאת: טלי

שלום, ראיתי בטלויזיה שמומלץ לנשים שנוטלות כדורי ברזל לשתות חמוץ, האם זה נכון, מדוע, מתי ובאיזה מינון רצוי לשתות חמוץ?

לקריאה נוספת והעמקה
19/02/2002 | 11:17 | מאת: ניקולט

טלי שלום, מזונות עתירים בויטמין C מגבירים את ספיגת הברזל שמקורו מן הצומח, ולכן כדאי לצרף מזונות עתירי ויטמין C לארוחה שמכילה ברזל מן הצומח.

19/02/2002 | 11:53 | מאת: tali

איזה מזונות למשל הם עתירי ויטמין C?

21/02/2002 | 18:20 | מאת: נירה אולנד

שלום טלי לא ראיתי את הפרסומת, לכן קשה לי להתייחס אליה באופן ספציפי. בגדול ברזל נספג טוב יותר בסביבה חומצית. ויטמין C, שאף הוא חומצי, ידוע כגורם שמגביר את הספיגה של ברזל מהמעיים לדם. ההמלצה היא באותה ארוחה שבה את לוקחת כדור ברזל, או אוכלת מזון עשיר בברזל, לצרף גם מזון כלשהו העשיר בויטמין C: עגבניה, פרי הדר, מלון, תות שדה, פלפל, קולרבי, כרוב, בצל ירוק, עשבי תיבול. גם מים עם מיץ לימון יעשו את העבודה. בתיאבון.

24/02/2002 | 10:49 | מאת: tali

תודה רבה על האינפורמציה, אין לי ספק שאעשה בה שימוש.

מנהל פורום תזונה טבעית