לחם שיפון

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

27/01/2002 | 20:03 | מאת: דנית

שלום רב, רציתי לדעת את ההבדלים בין לחם שיפון , ללחם מקמח מלא ושיבולת שועל. בדיאטה מה רצוי חוץ מלחם מלא. בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה
28/01/2002 | 07:20 | מאת: אביטל

דנית, יש לי דף מתוך הספר "חגיגה צמחונית" של פיליס גלזר המתאר את ההבדלים בין הדגנים השונים. אי אפשר לצרף קבצים בפורום הזה אבל לפני יומיים הכנסתי את הקובץ בפורום מתכונים של תפוז. הנה לינק להודעה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=75&msgid=2564427 ואם זה לא עובד גשי לפורום בתפוז ועשי חיפוש על המילה גלזר. מקווה שעזרתי.

08/04/2002 | 21:24 | מאת: שמעון

ברצוני לקבל חומר בנושא קמח שיפון או לחם שיפון. כמו כן לגבי כמויות של אכילת הלחם בזמן דיאטה וכד'.האם יכול לשמש כתחליף לאורז (כפחמימה מורכבת) ?בנוסף אבקש לדעת האם הקוסקוס שייך למשפ' הפחמימות המורכבות ועד כמה ?

08/04/2002 | 21:24 | מאת: שמעון

ברצוני לקבל חומר בנושא קמח שיפון או לחם שיפון. כמו כן לגבי כמויות של אכילת הלחם בזמן דיאטה וכד'.האם יכול לשמש כתחליף לאורז (כפחמימה מורכבת) ?בנוסף אבקש לדעת האם הקוסקוס שייך למשפ' הפחמימות המורכבות ועד כמה ?

28/01/2002 | 21:22 | מאת: נירה אולנד

שלום דנית ההבדלים בין הלחמים ניכרים בשמם: לחם מחיטה מלאה (או לחם מלא) עשוי מחיטה מלאה. לחם שיפון עשוי בדרך כלל מחיטה בתוספת שיפון, שהוא דגן אחר. לחם מועשר בשיבולת שועל הוא לחם חיטה שהוסיפו לו שיבולת שועל. על פי עיקרון הגיוון, שהוא העיקרון החשוב ביותר לתזונה בריאה, כדאי לגוון את סוגי המזונות שאנחנו אוכלים. לכן , כל אחד מהלחמים הללו הוא טוב ורצוי, ואפשר לאכול מידי פעם מלחם כזה ומידי פעם מלחם אחר. מה שחשוב לבדוק הוא שהלחמים באמת עשויים מחיטה מלאה (בדקי ברשימת הרכיבים, שיופיע: קמח מלא, או קמח חיטה מלאה, או חיטה שלמה גרוסה, או חיטה נבוטה . פחות טוב אך עדיין אפשרי: קמח מועשר בסיבים, קמח לבן בתוספת סיבים תזונתיים או סובין. ) נסי להמנע מלחמים שיש בהם רק קמח, או קמח לבן. (כשכתוב "קמח" בלבד, תמיד הכוונה לקמח לבן). לחם הוא כמובן רק פריט מזון אחד, מתוך פריטים רבים שאמורים להרכיב תפריט בריא. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית