כולסטרול

דיון מתוך פורום  תזונה טבעית

19/01/2002 | 21:40 | מאת: יונה

שלום רב, מדברים ומפרסמים הרבה את אגוזי קליפורניה כמורידים את רמת הכולסטרול, האם כך הוא הדבר גם לגבי שקדים (לא קלויים)? ת ו ד ה ..

לקריאה נוספת והעמקה
23/01/2002 | 18:53 | מאת: נירה אולנד

שלום יונה קודם כל אל תאמיני לפרסומות. זה שתאכלי אגוזי קליפורניה, בלי לשמור על דיאטה מתאימה באופן כללי, בלי פעילות גופנית וכד', לא יעזור לך לרמת הכולסטרול, רק יגרום לך להשמין (ב 100 גרם אגוזים יש בערך 600 קלוריות). הפרסומת בונה על כך שהשמן שנמצא באגוזים (ואגב גם בגרעיני חמניות, אגוזי פקאן, גרעיני דלעת, שומשום, צנוברים וכד') הוא שומן מסוג רב בלתי רווי, שבמחקרים מסויימים מצאו שהוא מוריד כולסטרול במידה מסויימת. הבעיה היא שאכילה רבה של האגוזים תגרום להשמנה, וההשמנה בעצמה גורמת לעליה בכולסטרול.... בשקדים יש שומן אחר, שומן חד בלתי רווי, בדומה לשמן זית ואבוקדו. שומן זה הוא המומלץ היום ביותר לבריאות טובה, אך שוב- רק בכמות קטנה. השמן שיש בשקדים תורם גם הוא להורדת הכולסטרול, והוא עדיף כי המבנה הכימי שלו יותר יציב , ואינו משתנה בחשיפה לאויר וחום. אנא קראי את "תשובות לשאלות נפוצות בתזונה" בארכיון המגזין באתר זה, לקבלת תמונה מקיפה של התזונה המתאימה להורדת כולסטרול. בהצלחה.

מנהל פורום תזונה טבעית